Mit tegyek ebben a helyzetben?
Nagyon hosszú, úgyhogy megpróbálom rövidre fogni. Kikönyörögtem egy kutyust anyuékktól, pont aznap kaptam meg mikor elköltöztünk. Egy imádnivaló boxer. Kinnt van az udvaron tartva. De azt szeretném, hogy szobában lehessen. Csak az én szobámba engedném be. 5 hónapos, ilyenkor meg tudnám még neki a szobatisztaságot tanítani? És hogy ne tegyen tönkre mindent? Hogyan vegyem rá anyát hogy csak legalább az én szobámban hadd lehessen? Nyári szünetben sokat felügyelném a szobámba, szobatisztaságra tanítanám meg arra hogy ne tegyen tönkre semmit. De hogyan kezdjek hozzá? És ami fontosabb, hogyan vegyem rá erre anyukámat? A válaszokat előre is köszi.
13/L
Hát nem akarlak elkeseríteni,de szerintem egyelőre örülj neki,hogy anyukádék belementek,hogy egyáltalán lehessen egy kutyád.
Egyelőre próbálj bizonyítani,hogy te tényleg szeretted volna ezt az állatot.Bizonyítani úgy tudsz,hogy rendszeresen elviszed sétálni(napjában minimum 2x,de inkább 3x),rendesen eteted(kölyökkorban még napjában minimum 2x kell kaját kapnia,később felnőttkorban majd elég lesz neki napi 1 kaja is).Aztán: a szobába való beengedés alapfeltétele,hogy szobatiszta legyen.Ezt úgy tudod kialakítani,hogy mindannyiszor leszidod,ahányszor szobába piszkít,ha pedig a szabadba(és nem,a kerteteket se javaslom ecélra,ezért kell a séta... anyád-apád a kertbe piszkításnak se fog örülni,ezt borítékolom) akkor pedig megdícséred...a dícséret lehet jutalomfalat(kismilliárd félét kapni már a boltokban,ezekben ilyen állati zsiradékok meg nyershamu,olajos magvak meg ilyesmik vannak) vagy esetleg valami nem szilánkos,nem csontos házi finomság is(hus),amit a kutya szeret.Szidás esetén pedig a popsijára kell csapni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!