Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya vajon miért morog ebben...

Kutya vajon miért morog ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A kutyusom 12 hetes nemrég hoztuk el. A sétánál még nagyon szokatlak neki a városi zaj, mert faluról hoztuk. Ha idegent lát, leül és figyeli. Viszont ma találkoztunk egy kisbabával. Ugyanúgy leült, de pár másodperc múlva morogni kezdett rá.

Utána a legjobb barátnőm jött fel hozzánk, a kutya kedvesen fogadta. Én a fotelemben ültem és a kutyus - ilyet még sosem csinált - leült elém és morgott a barátnőmre. Nem mozdult előlem, csak mikor rászóltam, de akkor is annyit csinált, hogy nem ment el a helyére, hanem mellém ült le és onnan morgott.

Ez mit jelent?

Védeni akart vagy esetleg félt?

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv.

Szilvi

2011. febr. 23. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia Szilvi! A kutyád a falkavezér már 3 hónaposan is. :) Ne legyen az! [link]
2011. febr. 23. 18:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Próbál téged védeni, mert a falkatagja vagy és véd mivel nem te vagy a domináns. :) első válaszoló voltam.
2011. febr. 23. 18:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Úgy van, ahogy a többiek mondják. Vidd el kutyasuliba!
2011. febr. 23. 18:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Pont ettől tartottam. Most próbálom tanítani, hogy én vagyok a domináns és nem ő. Még csak 4 napja van nálunk. Remélem, hogy idővel meg tudom neki tanítani, hogy "ki a főnök".. a baj az, hogy a párom viszont pont az ellenkezője, képtelen rászólni, állandóan vele foglalkozik. Szerintem ez a kutyát összezavarja és minden tanítási kísérletem kárba megy... vagy tévednék?
2011. febr. 23. 18:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudja kezelni a leírt helyzeteket még. melléd azért ül, mert nálad keres védelmet. Van kutya, amelyik ilyenkor veszettül ugat , a tied morog. Ismertesd meg mindennel, amivel csak lehet, amíg kicsi.
2011. febr. 23. 19:02
 6/8 hell-ikon ***** válasza:

Ahogy a többiek írták, dominancia gond van...

Nos a saját megfogalmazásom szerint a dominancia=akarat érvényesítés.

Tehát a dominánsabb egyed mindig az aki, a másikkal szemben leginkább tudja érvényesíteni az akaratát. Írtad fent, hogy mikor rászóltál a kutyára nem vonult el a helyére, hanem csak leült melléd.

Nos, abban az esetben, ha te a helyére küldted eredetileg, akkor nem lett volna szabad hagyni, hogy félbe maradjon a parancs végre hajtása. Mivel Te nem érvényesítetted az akaratod, hanem az övé teljesült, így abban a helyzetben Ő nyert feletted.

Máskor ne hagyd. Ha mással nem, test torlasszal vonultasd vissza a helyére.

Ha séta közben védelmezőn beáll eléd, akkor kerültesd körbe magad a kutyával, majd ültesd le magad mellett (igazodj parancs). (Ez eleinte lehet kissé nehézkes lesz és megáll majd a hátad mögött)

A lényeg, hogy mindig higgadtan járj el.

A pároddal meg beszéljétek meg, hogy mik azok az alapvető szabályok, amiket mindkettőtöknek el kell várni és be kell tartatni a kutyával, mert ha nem nevelitek mindketten következetesen a kutyát, a fejetekre nőhet és később baj is lehet belőle.

2011. febr. 24. 06:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Ismét jött vendég, ismét megmorogta, de most már a lábam alá bújt, aztán mellém ült le nem elém. Ez már haladás? Szóval szerintem azért morgott, mert félt. A barátnőm hiába nyújtotta felé a kezét, rükvercben tolta magát hátra, nehogy elérje, kb egy óra kellett h odamenjen hozzá és megbarátkozzon vele.
2011. márc. 2. 12:00
 8/8 anonim ***** válasza:
bizony, fél a kicsi és morgással reagál. Rövid ideje van nálad. Türelemmel mindenhez hozzá lehet szoktatni. Sajnos, valószínűleg hiányos az előszocializálása.
2011. márc. 2. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!