Kutya vajon miért morog ebben a helyzetben?
Sziasztok. A kutyusom 12 hetes nemrég hoztuk el. A sétánál még nagyon szokatlak neki a városi zaj, mert faluról hoztuk. Ha idegent lát, leül és figyeli. Viszont ma találkoztunk egy kisbabával. Ugyanúgy leült, de pár másodperc múlva morogni kezdett rá.
Utána a legjobb barátnőm jött fel hozzánk, a kutya kedvesen fogadta. Én a fotelemben ültem és a kutyus - ilyet még sosem csinált - leült elém és morgott a barátnőmre. Nem mozdult előlem, csak mikor rászóltam, de akkor is annyit csinált, hogy nem ment el a helyére, hanem mellém ült le és onnan morgott.
Ez mit jelent?
Védeni akart vagy esetleg félt?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv.
Szilvi
Ahogy a többiek írták, dominancia gond van...
Nos a saját megfogalmazásom szerint a dominancia=akarat érvényesítés.
Tehát a dominánsabb egyed mindig az aki, a másikkal szemben leginkább tudja érvényesíteni az akaratát. Írtad fent, hogy mikor rászóltál a kutyára nem vonult el a helyére, hanem csak leült melléd.
Nos, abban az esetben, ha te a helyére küldted eredetileg, akkor nem lett volna szabad hagyni, hogy félbe maradjon a parancs végre hajtása. Mivel Te nem érvényesítetted az akaratod, hanem az övé teljesült, így abban a helyzetben Ő nyert feletted.
Máskor ne hagyd. Ha mással nem, test torlasszal vonultasd vissza a helyére.
Ha séta közben védelmezőn beáll eléd, akkor kerültesd körbe magad a kutyával, majd ültesd le magad mellett (igazodj parancs). (Ez eleinte lehet kissé nehézkes lesz és megáll majd a hátad mögött)
A lényeg, hogy mindig higgadtan járj el.
A pároddal meg beszéljétek meg, hogy mik azok az alapvető szabályok, amiket mindkettőtöknek el kell várni és be kell tartatni a kutyával, mert ha nem nevelitek mindketten következetesen a kutyát, a fejetekre nőhet és később baj is lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!