Ha kezdő tenyésztő lennél, mit tennél ebben a helyzetben?
Az első almunk volt novemberben. Minden kiskutyát eladtunk. Tartjuk a kapcsolatot azokkal a gazdikkal akikkel lehet.
Van egy "gazdi" 2. tulajdonosa az egyik kölyöknek. Megvették 1,5 hét után csörög este 9 kor a telefon hogy szakitottak a nőjével, elkell költöznie a kutyát nem tudja magával vinni, és visszatudja e hozni nekünk a kutyát. Mondtuk igen. Másnap találkoztunk vele, elhoztuk a kutyát. Majd másnap érdeklődött emailbe. Megkérdeztük tőle, hogy nincs e lehetősége rövid időn belül újra a gazdija lenni a kutyusnak. Erre visszaír, hogy izé nem szakitottak, de bizonytalan, hogy mi lesz velük...stb. De hogy gondolkozik még, mert beleölt a kutyába eddig 50ezer ft-ot.
Erre ma írt reggel, hogy pénteken jönne a kutyáért és elvinné mégis.
A kérdés: Ti visszaadnátok neki, vagy új gazdit keresnétek a kutyának?
Én nem adnám vissza, mert pont az ilyen állattartót hívják felelőtlennek, nem játszunk így egy élőlénnyel. Ha felmerül a szakitás egy fél év múlva megint felhív minket hogy visszaadhatja e? Arra jó voltunk hogy egy hétig etettük a kutyát, mert ugye azt se adott a "gazdi" amikor elhoztuk, nekünk meg már csak felnött táp van, de ez még a legkevesebb. Nem dobálózunk egy állattal!!!
köszönöm a válaszokat!
Még hozzá tenném. A "gazdi" az utolsó levelébe azt írta, hogy elvinnénk e neki a kutyát...nem neki kéne a kutyáért jönni???!!!
Párom visszaadná, úgy hogy a legközelebbi ilyen esetnél többet nem adjuk vissza neki.
Én meg keresnék egy felelősségteljes gazdit.
Egy ismerősöm pontosan ugyanebben a cipőben járt. Elvitték a kutyát, majd fél hónap múlva szóltak, hogy romokban a családi élet, válás stb stb, nem tudják a kutyát tartani.
Ismerősöm elment a kutyáért, és visszaadta a vételár x százalékát (nekik így volt a szerződésben).
Viszont a hölgy ismét jelentkezett, hogy megbeszélték, béke van, mégis szeretnék a kutyát.
Nem kapták vissza, én ezzel teljesen egyetértek.
Azóta a kutya, új gazdinál van.
Én is inkább új gazdit keresnék neki.
Mi mikor befogadtuk albérletben a kutyánk, rá 3 napra hívott a tulaj, hogy a szomszédoktól megtudta kutyánk lett és választhatunk, vagy továbbadunk a kutyán, vagy keressünk másik albérletet.
Költöztünk...
08:21-es.
Mi azért nem akartunk %-ot beleírni, mert a legtöbb embert ismerve a tudtunk nélkül továbbadná, azt meg nem akarjuk.
Nem tudod, hogy hány százalékát adták vissza?
Nem ezt sajnos nem tudom. Viszont érdemes a szerződés megírásába jó sok időt beletenni, hogy ne legyenek kiskapuk.
Van akinél egy szerződés nincs egy egész oldal, de láttam már olyat is, ami majdnem 10 oldal volt.
Én a helyedben pl azt a részt, hogy a kutyát 1 éves kora előtt a tenyésztő tudta nélkül nem ruházhatja át másra, kijavítanám. A kutyát a tudtotok nélkül SOHA nem ruházhatja át másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!