Mernétek ebben a kilátástalan MEOE-s helyzetben fedeztetni?
Rendszeresen olvasom ezt a fórumot, és tudom, hogy ide kulturált kutyatartók, tenyésztők is járnak. Az ő válaszaikra vagyok kíváncsi.
Mielőtt leoltanátok: Van egy szuka kutyám, akivel 3 éve rendszeresen megyünk kiállításra külföldre (a fajtámban a magyar bírók nagyon elfogultak). 3xCh, 3xGCH, 2xJch. Minden szűrése tökéletesen negatív.
A kölykökre van előjegyzés, és már a kiszemelt apa is megvan (természetesen külföldi kan). 3 éves "munkám" omlott ezzel a dologgal össze.
A kutyámmal közösen, "co-breeding" kapcsolatban akartuk befedeztetni, a tenyésztővel.
Hamarosan tüzelni fog, de nem tudom, mi legyen. A tenyésztő szerint vágjunk bele, max. valahogy megoldjuk külföldön tk-zést... De én nem merem (minden az én költségemre menne, a fedeztetéstől kezdve minden, csak a tenyésztő nevén lesz az alom).
Szerintetek? Vélemény?
nem ertem mi ez a panik.
fedeztetsz, ha az elles idopontjaban a MEOE nem tud torzskonyvet adni, akkor kb 2 napba telik bejelentkezni az osztrak kennelklubba (nem, nem kell osztrak lakhely)
es akkor lesz osztrak torzskonyv.
(az osztrakoknal se fedjegy, se tenyeszszemle nem kell)
"a MEOE atalakul egyesulette"
Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete
Nekem most is egyesületnek tűnik :))
én is belevágnék.
most azok szívtak, akik már befizették idénre a tagdíjat, és hipsz-hopsz expressz kellett lekérniük a törzskönyveket a megszűnés eshetősége miatt (mi is ebbe a kategóriába tartozunk). egyébként ha van még időd, akkor simán beléphetsz valamelyik külföldi klubba.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos volt.
Úgy látom, akkor tényleg érdemes belevágni a dologba. Ha esetleg van valakinek még észrevétele, szívesen fogadom!
Megy a zöld kéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!