Mi is történik most pontosan a MEOE-vel? Mi a probléma?
Figyelt kérdés
Nem volt még időm elolvasni azt a rakat jogi szöveget, ha valaki röviden összefoglalná nekem, hogy miről szól ez a kormányrendelet, azt megköszönném..2012. ápr. 23. 10:41
1/15 anonim válasza:
A MEOE egy civil szervezet, aki ugye kapcsolatban van az FCI-vel, ezért lehet a kutyáknak FCI-s származási lapja.
Na mármost a mi kis kormányunk ezt a saját kezébe akarja átvenni vagyis hogy majd Ő ad ki államilag elismert törzskönyvet, de az állammal az FCI nem akar tárgyalni így az államilag elismert TK kb semmire nem jó. Ez az egyik probléma.
A másik hogy a kutyák hobby célú tenyészállatok lettek. Így ugyan az vonatkozik rájuk mint mondjuk a szarvas marhákra, hogy a kutyáknak is kell hatósági állatorvosi igazolás ha ki akarod vinni az országból stb.
Amúgy ezeken kívül is biztos hogy vannak bajok, de én is ennyit bírtam csak eddig leszűrni.
2/15 A kérdező kommentje:
Hát remek..:S
Magyarul az állam szeretne pénzt beszedni a kutyázásból a MEOE helyett..
2012. ápr. 23. 13:06
3/15 anonim válasza:
Azért teljesen ez nem így működik. Ha belülről (tagként) látva is érdekel, akkor írj nekem egy privit, vannak zavaros dolgok ekörül....
4/15 anonim válasza:
De az is igaz amit az első írt, csak voltak itt a MEOE részéről bajok.
5/15 anonim válasza:
AZ első válaszoló vagyok, tudom hogy a MEOE se tökéletes én csak a kérdezőnek a törvényekben leírtakat összegeztem!
6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én tisztában vagyok vele, hogy a MEOE eléggé maffia jellegű mostanság, de attól még szeretnék FCI törzskönyves kölyköket a jövőben..:S
2012. ápr. 23. 21:44
7/15 anonim válasza:
Akkor majd bejelentkeznek a magyar tenyésztők egy külföldi klubhoz és ott törzskönyveztetik a kutyákat. Macerásabb, de megoldható.
8/15 anonim válasza:
Persze be lehet, de kell kinti lakcím, kennél név, kint tenyészszemle, amit csak az adott országban honosított kutyával lehet megcsinálni. Honosítani pedig csak export TK-val lehet, és ha nincs MEOE nincs aki kiadja az export TK-t elég ördögi kör....
9/15 anonim válasza:
De valaki azt írta, hogy ha megszűnik egy FCI tagszervezet, akkor az általa vezetett törzskönyveket automatikusan átveszi valamelyik másik szervezet (mondjuk szomszédos ország) és a folytonosság megmarad. Így talán (szerintem) nem kel export pedigree és új tenyészszemle sem. Na mindegy, 3 hét múlva meglátjuk, hogyan tovább. Pont most akartam beadni az ICH kérelmet, de mostmár kivárok...
10/15 anonim válasza:
Én azon a részen vagyok fennakadva, hogy büntetni fogják a tenyésztést... (Persze ha jól értelmezem...) És hogy aki őshonos magyar fajtát "tenyészt", annak birsága 500 ezernél kezdődik... Valaki ezt is meg magyarázná?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!