Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sár probléma! Mit csináljak?

Sár probléma! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A problémám az hogy van nem régóta egy kutyám,akinek a pancsában is hosszú a szőr!Állandóan csupa sár a lakás,minden túlzás nélkül!Hiába törlöm meg neki,nem tudom kiszedni a sarat!Így kivágtam neki amennyire csak tudtam az összes szőrt a mancsából!De így sem jobb!

Ne értsetek félre nem vagyok tisztaság mániás,de kb 2 óránként porszívózhatnék mert minden csupa föld tőle!Mezítláb,vagy zokniba is érezni és viszem a lakás minden pontjába,főleg az ágyba!!!!Most tudtam meg hogy kisbabát várok és nagyon nem szeretném ha majd a babának sárdarabok közt kellene mászkálnia a lakásban!

A kutyussal nincs baj,tökéletes egy kisbaba mellé!Nem rég kaptuk egy családbaráttól,már felnőtt!De egyszerűen nem látok megoldást a problémára!Nagy testű így a minden napi lábmosás kilőve!Tényleg iszonyatosan saras az egész lakás tőle és ez így nincs rendben!Már a szőnyegben is vannak foltok!:(

Megválni nem szeretnék tőle,de a babám...kérlek segítsetek!

2012. ápr. 23. 08:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

"Nagy testű így a minden napi lábmosás kilőve!"

Miért is?

Fogsz egy tálat, teszel bele vizet, odateszed a kutya elé, és egyenként lemosod a lábát, majd megtörlöd.

2012. ápr. 23. 08:53
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon egyszerű: ágyból kitiltva, lakás minden pontjából kitilva. Ha bent akarjátok tartani elég a bejárathoz egy közeli helyet kijelölni neki, hogy ott lehet, meg kint.
2012. ápr. 23. 08:55
 3/12 A kérdező kommentje:

Erre nem gondoltam,csak arra hogy csaphoz kéne emelgetnem!

Köszönöm a válaszod!

2012. ápr. 23. 08:56
 4/12 A kérdező kommentje:

2.

Ha kertesben laknánk szerinted problémáznék ezen?Egyébként ÉN viszem az ágyba a lábammal!A kutya nem megy az ágyba és mivel panelban lakunk,kivitelezhetetlen hogy ne mászkálja össze a lakást!!

2012. ápr. 23. 09:00
 5/12 anonim ***** válasza:
22%
Azt mégis honnan tudnám? Nem írtad oda -.-' Nem egy embert ismerek, akiknek ott a hatalmas kert, a kutya meg bent az ágyban, lakásban... Erről ennyit.
2012. ápr. 23. 09:03
 6/12 A kérdező kommentje:

Írtam hogy lakás!Nekem a lakás=panel a ház=kertes.

Na meg nekem egyértelmű hogy ha van kert és ilyen jellegű a gond akkor ki menesztem a kertbe és nem csinálok belőle problémát!A kutya nem az ágyba való!Sose engedném fel,a cipőmet se teszem fel az asztalra...valahogy nekem ez a normális ha a kutya nem tapossa az ágyamat!

2012. ápr. 23. 09:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Én is panelban vagyok a nagytestű kutyusommal :)

Ha nagyon sáros a lába, akkor én is lavórba szoktam vizet engedni és azt viszem oda a kutyához és egyenként lemosom őket :)

2012. ápr. 23. 09:34
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Veszel egy megfelelő méretű tálat, kutyának törölközőt, kettőt legalább. Amikor megérkeztek, kutya megáll-vár. Tálat hozod langyos vízzel-kutyaláb bele- megtöröl-kutya vár az előszobában heverészve, míg megszárad a lába. Mindezek után jöhet-mehet kedvére. Ha mindez netán túl sok plusz munkának számítana számodra, meggondolandó a kutyatartás.
2012. ápr. 23. 09:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A szőr megfelelő kivágásához pedig vidd el egy normális kutyakozmetikushoz és kérd meg, hogy mutassa meg hogyan lehet a lehető legjobban kivágni a szőrt, ill. hogy mennyi időnként érdemes ezt megtenni...

Ha nagy testű a kutyád akkor nem lehet megtanítani a kádba ugrásra? (bár a bejáratnál lemosott lábnál nincs jobb.)

2012. ápr. 23. 09:53
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Még lavór sem kell, mi egy egyszerű max 1l-es műanyagvödröt használunk erre (joghurtos/savanyúságos). Ahogy írták kutya lába bele- kézzel kicsit átmos- kivesz- megtöröl. Max 1-2perc az egész.

A kutyát meg kell tanítani, hogy ülve várjon /ha ezt még nem tudja/ és egyszerűen elülteted az ajtónál, amíg elmész a vízért.

2012. ápr. 23. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!