Tudnátok segíteni? A férjem veréssel fegyelmezi a kutyust!
A férjemnek 4 éve elpusztult a kutyája nagyon hiányzott neki egy társ és ugy gondoltam meglepem egy beagle-el! Ma fél éves a kiskutya nagyon aranyos, és borzasztó okos. Parancsszavakra (persze ha nem makacsolja meg magát) hallgat és elvégzi. Imádjuk a kutyust! Sajnos ha a kutya makacskodik a férjem megveri, ha pl nem jön vissza hívásra és elszalad mostmár kezdi megtanulni hogy 2. hívásra jöjjön. A férjemre hallgat, rám (aki nem fegyelmezi) nem hallgat, megrágja a cipőimet a férjemét sosem! Viszont hozzám jön ha megveri a férjem! Annyira rossz látni mikor bántja és mikor nyikkant a kutya!
Örülök hogy fegyelmezett de nem szeretném ha bántaná amikor makacskodik, babát várunk és mondtam a férjemnek hogy kicsit tartok hogy mivan ha a gyereket is bántja ha nem hallgat rá, azt mondja az ember az más, a kutya meg ne ért meg mindent!
Tudnátok tanácsot adni hogy mit mondhatnék neki (bár igy sem hallgat meg)
Kedves Kérdező!
Van egy rossz hírem a számodra. Itt neked kell a sarkadra állni, és megmondani a férjednek, hogy nem tűröd, hogy üsse a kutyát. Az intelligens ember tudja, hogyan neveljen egy állatot és nem használja ki a kisebb gyengeségét.
Írasd be őket egy kutyasuliba. Ott megtanítják a megfelelő gazda-kutya kommunikációt.
A neveléshez pedig elég a nagyon eltérő hangsúly. Örömködésnél az élénk, magas, vidám hang, szidásnál pedig a morgás szerű, mély, férdias hangodat használd. Használható a 1,5 literes pillepalack is. Annak a megroppantása is elég, nem kell a kutyára ütni vele.
Én már megsem próbálom néztem sok kutya nevelős műsort de a kutya rám akkor sem hallgat! El sem engedem póráz nélkül. A férjem is nézte ezeket, kutya oviban is voltak sokat, de ott a többi kutya "elterelte" rossz irányban és volt a legkezelhetetlenebb kutyus.
Férjem az, aki szigorúan veszi ha valamit nem úgy csinál a kutyus, sokszor kértem őt hogy ne bántsa, de nem hallgat rám!
Bizony nagyon igaza van a többieknek! Nem szabad hagyni, mert később ha nagyobb "gaztettet" hajt végre a kutya akkor addig üti amig mozog?
Arról nem beszélve, hogy a majdani gyerek is kihúzhatja a gyufát és akkor tángálás lesz a vége?
Tudod a verekedős emberek nagyon gyenge jelleműek, nem tudnak uralkodni magukon, ergó kiszámíthatatlanok!
olyan kapcsolatba amelyik eleve kaotikus, bizonytlan és egyik fél sem ért a kutyákhoz miért kell kutyát vinni?!
egy jó tanács is, hogy legyen ...hívjatok házhoz egy szakembert (ha ebben meg tudtok egyezni a férjeddel) aki elmagyarázza mindkettőtöknek, hogy hogyan neveljétek a kutyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!