Kutyáknak BMI? Valahogy le kéne ráznom a rokonokat, szomszédokat.
Nem kell velük törődni. Sajnos a legtöbb kutyás borzasztóan elhízlalja a kutyákat. Ezért látni olyan sok beteg és lusta kutyát. A kövérség a kutyák amúgy is rövid életét még inkább megrövidíti.
Alapelv, hogy a kutyát szikáran kell tartani.
Milyen fajta és milyen súlyú?
Ne törődj már velük! Istenem, mindenki környezetében vannak ilyen nagyokosok. AZ én családomban is. Van egy 1.8 kg-os kutyám, akinek naponta max 45-50 gramm tápot adhatok, egy-két szemmel több, és már hányja is kifele, nem bírja el a gyomra a túl sok tápot, ha tanítom, akkor előre meg kell feleznem a reggeli (vagy esti adagját), hogy "beleférjen" a jutalomfalat is. A szüleim meg minden nap teszik a megjegyzéseket, hogy "Úúúúr Isten, csak ennyit adsz neki????" (kicsi mérő kupakkal adom neki a kaját). Aztán hangosan: "Szeeeegéééééény, adjál már neki rendesen enni". És ezt minden áldott nap meghallgatom, holott tudják, hogy milyen kicsi a kutyám gyomra és hogy nem szabad túletetni.
A másik kedvencem, mikor most az ivartalanítást tervezem és üldöznek egész nap, hogy "Szegény kiskutya, de hát miért? Muszáj? Szegéééény" Pedig már milliószor elmondtam az ivartalanítás előnyeit.
Itt vanak ilyen táblázatok (ha ez segít), esetleg kinyomtathatod:
[link] (alulra görögve)
az én kutyámra van aki azt mondja hogy éheztetem, van aki meg azt, hogy túlsúlyos...
egy 14 kilós francia bulldogról van szó, ennyit a hozzáértő emberekről, pont jó súlyban van
ha valaki cseszeget, kérdezd meg tőle, hogy mi alapján mond ilyeneket, esetleg állatorvosi végzettsége van, vagy tudományos kutatásból szedi az okosságait? :D
Milyen fajta?
Fogd meg a kutyust, állj rá vele a mérlegre, majd állj rá nélküle is. Kivonod őket egymásból, megvan hány kg a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!