Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szokja meg a szomszédokat...

Hogy szokja meg a szomszédokat a kutyám?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy tudnám megtanítani a kutyámnak, hogy ne ugassa állandóan a szomszédokat?

2 éves tacskó keverékről van szó, akit nemrég fogadtam örökbe, egy olyan helyről ahol nem voltak szomszédok. Most, hogy jön a jó idő egyre többet vannak kint a szomszédaink, és megállás nélkül ugatja őket. Ötletem sincs mit csináljak vele! Ha mi kint vagyunk vele akkor is csak egy darabig jön el a kerítéstől, és félek, hogy a szomszédok előbb utóbb elfogy a türelme, amit meg is értek.

Kérlek S.O.S.ben adjatok tippeket!

2011. márc. 31. 12:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Miért nem szólsz rá a kutyára?
2011. márc. 31. 12:09
 2/9 anonim válasza:
A szomszédnak néha adjál csontot, hogy ő adja oda a kutyának, így talán megszereti a szomszédokat.
2011. márc. 31. 12:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Rászólok én, de mintha meg se hallaná! Tudom, h neveletlen, de még nincs túl régen nálam, tényleg igyekszem meg nevelni, csak nem meg egyik pillanatról a másikra.
2011. márc. 31. 12:18
 4/9 anonim válasza:

Na az már jó jel, hogy ilyen okos gazdi vagy, akinek feltűnik legalább, hogy ez milyen kellemetlen! :)

A szomszédunkban a kutya is ilyen, megállás nélkül ugat, mindenre, mindenkire. Rá sem szólnak. Sőt hallottam amikor még hergelik is...nem nagyon értem.

Én a kutyámra mindig rászóltam, és ennyi. Szépen megtanulta, hogy nem kell megállás nélkül ugatnia mindenkire. Ha pedig ez nem jön be, akkor vidd el kutyasuliba. Ott pikk-pakk megtanítják neki, hogy feleslegesen ne ugasson. A tacsi keverék okos kutya.

2011. márc. 31. 12:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Az én idióta szomszédom se szól rá a kutyájukra mikor egyfolytában ugat ezért nekem kell nevelnem a h*lye kutyáját.
2011. márc. 31. 12:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne áthívni a szomszédod, vagy átvinni a kutyust, hogy megismerkedhessenek, jó ötlet szerintem a szomszédtól kapott jutalom is. Persze ha ezt területvédő ösztön, nem csak félelem, akkor egy kicsit nehezebb. Amikor rászólsz, fogd be egy pillanatra a száját, hogy tudja mire mondod, hogy Nem szabad!, ha pedig nem hagyja abba rángasd el (finoman de határozottan) és ültesd le valahol. Ha visszarohan ismételd meg..
2011. ápr. 2. 11:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Van az a kutyus sétáltatva, vagy csak ki van csapva a kertbe?

Kell vinni sétáltatni, megismertetni a szomszéddal és a környezettel.

És foglalkozni kell vele. Rászólni is csak akkor lehet hatékonyan, ha ismeri a vezényszavakat.

Meg kell neki tanítani - gondolom ti sem tudjátok, hogy mit ugat a kutya, képzeld, ő sem érti hogy ti mit mondtok, ha nincs megtanítva rá.

A tacsi egyébként is ugatós...

2011. ápr. 2. 13:16
 8/9 anonim válasza:
Tiltani kell neki a szomszéd ugatását. Nem komplikált. Ha ugat, odamész, nyakörvnél fogva megrántod, határozottan rászólsz, úgy is viselkedsz, és hamarosan abba fogja hagyni. Persze lehet, hogy te addigra 20x megteszed ezt vele, mert nem fog elsőre menni. Ez tőled függ. Fontos, hogy a büntetés, mindig rövid, határozott. Ne beszélgess vele, egy "fúj", vagy "nem" és vége is. A rántás, olyan erős kell, hogy legyen, ami kizökkenti az elvakult "támadásból", de nem rémíti halálra. Nem az a cél, hogy féljen, hanem hogy tartsa tiszteletben, az akaratod. Egyben meg is ismerkedhetne, a szomszéddal, a legegyszerűbb, ha pár napig, ő adja oda neki a vacsoráját.
2011. ápr. 2. 14:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Bár a tacskó elég hangos fajta. Nincs a szomszédokkal baja? Nem harapós (a szomszédokkal)? Van a szomszédoknak kisállata, ami még hergelné?
2011. ápr. 2. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!