Hogy szokja meg a szomszédokat a kutyám?
A kérdésem az lenne, hogy tudnám megtanítani a kutyámnak, hogy ne ugassa állandóan a szomszédokat?
2 éves tacskó keverékről van szó, akit nemrég fogadtam örökbe, egy olyan helyről ahol nem voltak szomszédok. Most, hogy jön a jó idő egyre többet vannak kint a szomszédaink, és megállás nélkül ugatja őket. Ötletem sincs mit csináljak vele! Ha mi kint vagyunk vele akkor is csak egy darabig jön el a kerítéstől, és félek, hogy a szomszédok előbb utóbb elfogy a türelme, amit meg is értek.
Kérlek S.O.S.ben adjatok tippeket!
Na az már jó jel, hogy ilyen okos gazdi vagy, akinek feltűnik legalább, hogy ez milyen kellemetlen! :)
A szomszédunkban a kutya is ilyen, megállás nélkül ugat, mindenre, mindenkire. Rá sem szólnak. Sőt hallottam amikor még hergelik is...nem nagyon értem.
Én a kutyámra mindig rászóltam, és ennyi. Szépen megtanulta, hogy nem kell megállás nélkül ugatnia mindenkire. Ha pedig ez nem jön be, akkor vidd el kutyasuliba. Ott pikk-pakk megtanítják neki, hogy feleslegesen ne ugasson. A tacsi keverék okos kutya.
Van az a kutyus sétáltatva, vagy csak ki van csapva a kertbe?
Kell vinni sétáltatni, megismertetni a szomszéddal és a környezettel.
És foglalkozni kell vele. Rászólni is csak akkor lehet hatékonyan, ha ismeri a vezényszavakat.
Meg kell neki tanítani - gondolom ti sem tudjátok, hogy mit ugat a kutya, képzeld, ő sem érti hogy ti mit mondtok, ha nincs megtanítva rá.
A tacsi egyébként is ugatós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!