Támad a kutyám! Mit tegyek?
Remélem azonnal erősen lenyomtad a földre mikor ezt csinálta.
A mi staffordunk is próbálkozott hasonlóval.
Mikor zaftos, húsos csontot kapott, elkezdett morogni mikor a közelében elmentünk.
Na más sem kellett, úgy a földhöz nyomtam, hogy a lélegzete is elakadt.
Még vagy 3-szor megcsinálta ezt utána, mindháromszor a földre nyomtam, sőt, morogtam is hozzá.
Le kell törni a terrierek makacs, domináns természetét még kölyökkorukban, ha nem akarsz bajt a későbbiekben.
Ettől még nem vagy gonosz, nem vered agyba-főbe, hidd el, a kutyafalka tagjai is ezt csinálnák, ha a domináns egyednek nem tetszene valami, bizony elkapná a grabancát a másiknak.
És itt te vagy a vezér, ezt tanulja meg egy életre.
2. vagyok
Én direkt gyakoroltam vele azt is, hogy bármikor hozzányúlhassak/elvehessem az ételét.
Ez fontos, mivel közben kisbabánk is születik és egy gyerek ugye óhatatlanul is belepiszkálhat a kutya táljába.
Támadj vissza... ne bántásból de még most pár hónapos korában keményen mutasd meg neki, hol a helye, és mit engedhet meg magának, mert mert fél/egy év múlva már sokkal nehezebb dolgod lesz!
Etetésnél pedig ültesd le, vedd a kezedbe a kaját. Ha megmozdul, nem kap enni.
Ha türelmesen vár, akkor érd el, hogy létesítsen szemkontaktust. Hívd fel a figyelmét, akár úgy is, hogy egy kis kaja darabot teszel az arcod elé, hogy a kutya rád nézzen.
Ha rád figyel, és nem az ételre, akkor kaphat enni.
A kezedből, falatonként, és ezt minden falatnál játszd el vele.
ha türelmetlen, követelőző, azonnal állítsd leültesd vissza, nyugtasd meg, és kezd elölről az egészet.
Kizárólag teljesen alázatos elmeállapotban kaphat kaját!
Ha tálból etetsz, azt is vedd a kezedbe, és úgy engedd hogy egyen. Evés közben többször állj fel, küldd el, és várakoztasd!
(tehát ne elvedd tőle a kaját, hanem érd el, hogy hagyja ott)
Folytatás akkor lehet, ha az említett módon nem a kajára figyel, hanem rád, de nem tolakodó, követelőző módon, hanem türelmesen, nyugodtan. A legkisebb "sürgetés" (akár nézéssel) együtt jár a kaja megvonásával.
Akkor folytathatod az etetést, ha visszazökken a szelíd állapotba.
Így előbb utóbb megtanulja, mi az elvárt viselkedés.
Így előbb utóbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!