Mért nem támad a kutyám az idegenekre?
Miért kellene támadnia emberekre?
Ráadásul kölyök korban van még. Az iskolában sem azt tanulják, hogy emberekre támadjon. Egyelőre valószínűleg csak zsákmányolást játszik.
Ha őriztetni akarod a házadat, akkor majd el lehet kezdeni 18 hónapos kor után otthon hozzáértő kiképzővel a munkát.
10 hónapos korára már bőven kéne lenni benne annyi egészséget területvédő ösztönnek, hogy ha otthon van, akkor megugassa az idegeneket.
Ennyi idős korára már ismertem a kutyáim ugatását, hogy csak bámészkodni állt meg valaki az utcán, vagy hozzánk jött valaki.
De azért rengeteget változhat még, komolyabb házőrzésre tényleg ivarérettség után, 18 hónapos kora körül érdemes nevelni.
Lehet rosszul értem, de a telepen nem támad senkit?
Mert az teljesen érthető, ha nem otthon van, tutira nem fog támadni, (hívjuk inkább területvédésnek) mert nem tekinti a sajátjának.
Egy idegen hely őrzését meg kell tanítani egy kutyának, azt meg nem 10 hónaposan fogják, az is biztos.
Szerintem, ha házőrzőt akarsz nevelni belőle nem feltétlen jó, hogy kiskorától kezdve kutyasuliba viszed. Ott hozzászokik az idegenekhez, és természetes számára az idegenek közelsége. Én a kuytámat magam tanítom képezem, rengeteg szakkönyv van, amiből felkészülhetsz.
" Csibészelésre" meg ráérsz elvinni 10-12 hónapos korában. Még változhat a kuytád viselkedése, mert Ő még csak egy nagy kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!