Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mért nem támad a kutyám az...

Mért nem támad a kutyám az idegenekre?

Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos Rottweilerem és kutyaiskolába is jár meg minden de nem támad az idegenekre se esetleg vakant egyet de azis ritka valaki azt mondja hogy 1,5 éves korába csibiszeltesem be szerintetek megoldásokat??

2012. márc. 9. 19:24
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
21%
Na pont az ilyenek miatt van ennyi kiszámíthatatlan, agresszív kutya a világon. Egy kutya nem arra való, hogy házat vagy telepet őrizzen, erre a célra inkább vegyél pulykát, ludat vagy emut. Garantáltan nem fog senki betörni. Egy kutya viszont családtagnak való, értelmes feladatokkal kell ellátni, és közlöm, hogy az semmiképp sem tekinthető normálisnak, ha egy kutya emberre támad!! Se területőrzéskor, se semmikor. Egy rendőrkutyának lehet, hogy néha emberre kell támadnia, de egyébként borzalom, hogy valaki erre tanítja a kutyáját...
2012. márc. 9. 20:33
 12/37 anonim ***** válasza:
35%
Jesszus! Azonnal elkoboznám tőled a kutyát!
2012. márc. 9. 20:41
 13/37 anonim ***** válasza:
80%

Dolgozni akarod a kutyádat?

Ha igen, arra külön kell hozzáértővel tanítani. Szépen felépíteni , hogy mire felnőtt lesz, valóban tudja, mi a dolga, amikor dolgoznia kell.

Amúgy könnyen lehet, eleve egy jóindulatú, nulla agressziós kutyád van. Ezt a kiképződ meg tudja állapítani már most is.

2012. márc. 9. 20:58
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Olyanról még nem hallottatok, hogy munkakutya?? Az nem arra való, hogy idegenek simogassák, hanem arra, hogy a gazdája munkáját segítse. pl. személyvédelem, vagyonvédelem, terület őrzés. Megfelelően képzett ember kezében ezekkel a kutyákkal nincs gond, nem veszélyesek, indokolatlanul nem támadnak. Nem is ilyen kutyákat látunk nap mint nap a médiában, hogy megmartak embereket. Aki veszi a fáradtságot és szakköknyveket beszerez, elolvas, és ezek iránymutatásai alapján foglakozik a kutyával,tanítja, képezi azzal nem lesz probléma. A Rottweiler egy munkakutya, házikedvencnek nem venném. Megfelelő foglalkozást, hozzáértést igényel a gazdától, különben előbb-utóbb agresszív, kezelhetetlen fenevad válhat belőle.
2012. márc. 9. 21:22
 15/37 A kérdező kommentje:
Na 1,Én a telepem őrzésére vettem a kutyát 100% munkakutyának most mi a bajotok azzal ha azt akarom hogy agresszivan őrizze a területet?
2012. márc. 9. 21:36
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

A "munkakutyák" nem arra valók, hogy egy telepen magukban járőrözzenek és őrizzék azt. Persze, köztük is vannak olyanok, amelyek erre is alkalmasak.

Ismered a kutyád vérvonalát? Volt benne valóban dolgozó kutya? Amikor választottál, tudta a tenyésztő, mire is szánod a kutyát? Mert almon belül is vannak különbségek bőven a kicsik között.

2012. márc. 9. 21:40
 17/37 A kérdező kommentje:
3 Részre van osztva a telep mellette van még 4 németjuhász nem egyedül őrzi
2012. márc. 9. 21:46
 18/37 anonim ***** válasza:

Általában a kutyák átveszik a másik kutya dolgait. Az egyedült nem a kutyák társaságának a hiányára értettem, hanem az emberére.

A többire nem válaszoltál.

2012. márc. 9. 21:57
 19/37 A kérdező kommentje:
Én csak azt kérdeztem hogy mért nem támad??Nem azt hogy milyen szemét egy szemét vagyok am köszi a normális segítőkész kommenteket
2012. márc. 9. 22:17
 20/37 anonim ***** válasza:
1O hónaposan már lassacskán kéne jelezze az idegent.Nem az idegen leszerelése a lényeg ebben a korban(ezt tanítod neki később,hogy profi szinten végezze majd),hanem a jelzés.S ezt egy jó területvédő ösztönökkel rendelkező kutya nem 1O hónaposan,hanem még hamarabb csinálja.Egy kérdésem lenne:hogy viselkedik a területére érkező idegenekkel?
2012. márc. 10. 07:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!