Lehetséges hogy a kutyám érti amit mondok?

Sokan kérdezgetik, hogy tanítottam meg a border colliemnak a számolást. Azaz, ha megkérdezem, mennyi egy+egy, akkor kettőt ugat, és ezt 4ig megcsináltja... (2+1,2+2)
Sokszor megkérdezik, de a válaszom, én csak megkérdeztem tőle, ő meg mindig annyit ugat, amennyi a válasz lenne...
A többit viszont sok gyakorlással és rengeteg türelemmel értük el. Holnap is bemutatózunk nagy közönség előtt, ami persze nekem sok stresszel jár, ő meg csak végre hajtja az utasításokat. :)
A kutyák nagyon okosak, átveszik az érzéseket, és az arcvonásaidból tudnak következtetni arra, milyen kedved van, és mit akarsz. Ez tudományosan bizonyított tény. Sok ilyen típusú filmet is megnéztem, és jártam előadásokra, ahol mindig ezt mondták, és ajánlották is, hogy a kutyusunkat megvétel után fél évig bent tartsuk, hogy megtanulja a jelzéseket.

Na ebben különbözünk tőlük.
Nekünk elöitéleteink, nekik ösztöneik, megérzéseik vannak.
Az én kutyám a hétvégi háznál van, ami a közuttól kb 500 m, de amikor letérek autóval-a szomszédok elmondása alapján-már mindenki tudja a környéken, hogy jövök.Az oriási öröme mellett már amikor nyitom a kaput érzi, hogy milyen "állapotban" vagyok-lehet ugrálni, vagy csak farokcsóválás mellett nyalogatni.Ezt az érzést kellene visszatanulnuk tőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!