Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Úgy érzem, a kutyám minden...

Úgy érzem, a kutyám minden szavamat, amit mondok neki megérti. Lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Érzem és érezteti ő is velem hogy érti amit mondok. Ma is történt ilyesmi. Vittem neki friss vizet, mielőtt leraktam elé mondtam neki: "Ül a kutya!" Nem ült le...elmagyaráztam neki, hogy igaz, hogy ez nem kaja, hogy le kéne ülni de én most szépen megkérem rá hogy a kedvemért a vízért is üljön le. Mégegyszer mondtam neki: "Leül!" És rögtön leült. Úgy érzem teljesen megérti amiket mondok neki. De nem csak ezt. Bármi mást.
2009. aug. 26. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hááát tudod, szerintem nem érti meg - és ezzel nem megbántani akarlak:)

A kutyák nem értenek meg bonyolúlt összetett mondatokat (még egyszerűeket sem, csak szavakat) az ok okozati összefüggéseket meg pláne nem....

Valószínű hogy másodszorra határozottabban mondtad az ült, ezért ült le.

2009. aug. 26. 12:10
 2/9 anonim válasza:
64%
Nekem a kutyám hasonlót csinál én a szemébe nézek és így mondok neki el sok mindent ( ez a telepátia). Az állatok telepátiával beszélnek egymással ás mozgással!!
2009. aug. 26. 12:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok mindent megért vagy megérez, hogy mindent, azt azért nem hiszem, de a kutyák sokkal jobban olvasnak a gazdájuk testbeszédéből, mint akármelyik ember.
2009. aug. 26. 12:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló az én véleményem is. A kutyák nagyon értelmesek és akár 150 szót is meg tudnak jegyezni és értelmezni azt, de a testbeszédből jobban értenek és ha mellé még egyértelmű utasításokat is kap, akkor megérti és megcsinálja amit kérsz. Nem volt túl jó ez a példa amit felhoztál, mert ha a két "ül" parancs között nem mondtál volna semmit akkor is leült volna szerintem.
2009. aug. 28. 13:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokszor úgy érzem megérti a dolgokat a kutyám. Néha kifejezetten fura, amikor beszélgetünk a családban, és mindig arra néz, arra fordítja a fejét aki beszél. Láttam egyszer egy dokumentumfilmet erről. A kutyának ugyanolyan "bájos" hangnemben mondtak csúnyákat, mint ahogy dicsérni szokták, így a kutyus boldog volt, örült... Ugyanazzal a hanglejtéssel szólították "szekrénynek", mint ahogy a nevén szokták, így hallgatott arra is. Szerintem rengeteg múlik a testbeszéden, a ragaszkodáson, a hanglejtésen és egyebeken, nem hinném hogy mindent megértenek, de rendkívül okos lények, néha okosabbak is mint sok ember :)
2009. aug. 28. 14:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A kutyák tényleg főleg a hanglejtésre figyelnek. Számomra az volt eddig a legérdekesebb eset ezzel kapcsolatban, mikor a kutyámmal együtt álltunk a lépcsőház kapujában, jött arra a házban lakó néni, meglátta a kutyát, elkezdte dicsérni milyen szép, a kutya csóválta a farkát ezerrel, aztán észrevette hogy teljesen összesarazta az ajtóüveget az ugrálással, hirtelen elkezdett velem veszekedni, hogy takarítsam le, erre a kutya morogni kezdett. :)
2009. aug. 28. 18:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt gondolom, hogy mindent ért a kutyám, amit mondok neki. Realistább pillanataimban azonban tudom, hogy a kutyus hozzászokott a gazdi hangjához, megismeri a hangsúlyból, amit szeretne, és - mert szereti a gazdit - engedelmeskedik. Többnyire öntudatlanul is ugyanazt a hangsúlyt használjuk, ha másképpen is fogalmazunk, és a kutya erre reagál.

Az én labradorom úgy viselkedik, mintha egy néma kínai volna, aki érti a magyar beszédet, csak válaszolni nem képes. A konyhából kikiabálok, hogy "Kitti, gyere be!", a kutya beüget, megáll a konyhaajtóban, azt kérdi, "Tényleg bejöhetek?", mondom "Aha, gyere, és edd meg ezt a kaját, véletlenül kiborult a földre." Bejön, leül, azt kérdi,"Az egész az enyém?" Ránéz a macskára, aki szintén ott van, és azt mondja: "Ő nem kap?" Mondom, "Ne bántod a cicát!" Ő azt feleli, "Oké!" - és megosztja a kiborult kaját a macskával :)

Mondom, okos kis kínai. Egyszer megtanítom beszélni...:)

2009. aug. 28. 23:08
 8/9 anonim válasza:
100%
Igen, lehetséges! Te vagy a falkavezér!
2009. aug. 29. 15:11
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
megunta az ácsorgást.
2009. aug. 29. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!