Úgy érzem, a kutyám minden szavamat, amit mondok neki megérti. Lehetséges ez?
Hááát tudod, szerintem nem érti meg - és ezzel nem megbántani akarlak:)
A kutyák nem értenek meg bonyolúlt összetett mondatokat (még egyszerűeket sem, csak szavakat) az ok okozati összefüggéseket meg pláne nem....
Valószínű hogy másodszorra határozottabban mondtad az ült, ezért ült le.
Én is azt gondolom, hogy mindent ért a kutyám, amit mondok neki. Realistább pillanataimban azonban tudom, hogy a kutyus hozzászokott a gazdi hangjához, megismeri a hangsúlyból, amit szeretne, és - mert szereti a gazdit - engedelmeskedik. Többnyire öntudatlanul is ugyanazt a hangsúlyt használjuk, ha másképpen is fogalmazunk, és a kutya erre reagál.
Az én labradorom úgy viselkedik, mintha egy néma kínai volna, aki érti a magyar beszédet, csak válaszolni nem képes. A konyhából kikiabálok, hogy "Kitti, gyere be!", a kutya beüget, megáll a konyhaajtóban, azt kérdi, "Tényleg bejöhetek?", mondom "Aha, gyere, és edd meg ezt a kaját, véletlenül kiborult a földre." Bejön, leül, azt kérdi,"Az egész az enyém?" Ránéz a macskára, aki szintén ott van, és azt mondja: "Ő nem kap?" Mondom, "Ne bántod a cicát!" Ő azt feleli, "Oké!" - és megosztja a kiborult kaját a macskával :)
Mondom, okos kis kínai. Egyszer megtanítom beszélni...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!