Esőben is ugyan annyit vagytok lent a kutyával mint máskor szoktattok?
Igen. Az én kutyámnak tök mindegy milyen idő van, csak 40 fokban dől ki. Tehát alkalmazkodom, és ugyanannyit vagyunk kint, mint napsütésben.
De lehet, hogy a Te kutyád nem szereti az esőt, akkor elvileg elég egy eü-i séta, ha nem akar ugrálni, mozogni.
nem :)
esőben a kutyák a kutyaházban pihennek.
nincs is kedvük nekik sem mozogni az esőben :)
meg nekem sincs kedvem összesározni magam
Amíg panelban voltunk az előző kutyámmal, akkor a szitutól függött az esőben való séta hossza, tartalma...reggel, mielőtt magára hagytam 8-10 órára, természetesen ugyanúgy levittem 40-60 percre, mint normál időben, hogy ki tudja üríteni magát és kicsit mozogjon.
A délutáni-esti nagyobb séta sok mindentől függött ilyenkor :D ha előző nap volt nagy fárasztás, tanulás, akkor maradt az egészségügyi séta az esős napon, és inkább otthon gyakoroltunk, aludtunk séta helyett :D Amikor viszont huzamosabb ideig, napokig esett az eső, muszáj volt nagyobbat is sétálni.
Most kertes házban a jelenlegi kutyámmal csak elindulni nehéz az esőben :( Mivel minden nap kb. 3 órát vagyunk kint sétálni, mozogni, ezért 1-1 esős nap alkalmával pihit tartunk, tehát nem megyünk ki reggel és este, ahogy általában, és csökkentjük az időtartamát is a sétának. Ha napokig esik, akkor megyek normál sétára.
Mivel az elmúlt héten minden nap meg volt a két séta, bőven le volt mozgatva, szombaton rendezvényen agyilag, majd utána nagy sétán fizikailag fáradt el, és tegnap is meg volt a délelőtti-esti 1,5-1,5 óra séta, úszás, labdázás, ezért ma még nem voltunk kint :D pihi nap van! Reggel kiraktam az udvarra, majd a fojtó csörgéskor örömmel jött be, ráraktam a cuccokat, de mire elkészültem, szakadni kezdett, és Argos sem akart elindulni, ezért leszerszámoztam, és elvonult a házba aludni...estefele elviszem azért egy nagyobb körre majd...
Megfázni nem fog a kutya, hazaérkezés után át kell dörgölni nagyjából szárazra, aztán kész!
Mielőtt megkérdezné valaki, hogy miért nem a házban volt Argos délelőtt az esőben: hívtam, hogy jöhet be, de nem akart, így járt :D Most viszont már bejött...láttam, hogy az ajtónál üldögél, nyújtózik, ez nála már az unalom jele :)
Tegnap lefekvés előtt meg ki akartam vinni a szokásos utolsó pisire, de hiába hívtam, noszogattam, nem akart...én meg ráhagytam :D
Mi megyünk ugyanúgy sétálni.
Van egy gumicsizmám, esőkabátom, azt felveszem. Még élvezem is, hogy kevesen vannak az utcán :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!