Shelti vagy Mudi? Előnyök, hátrányok érdekelnének mind2 fajtáról.
Megkérdezhetem mi a gondod a Kaleido Starral? Én ismerem a tenyésztőt tőle van colliem és a kicsik a lakásban nőnek fel és nagyon szuperül vannak szocializálva... igaz tudtommal most nincs sheltie szukája.
A silver dream az egyik legjobb kennel és egyáltalán nincsenek rosszul szocializált kutyáik legalábbis egy se volt az akikkel én találkoztam.
Korózs-Papp Judit kutyái csak azért jók, mert a MEOE elnőkének a feleségének a kutyái??
Attól nem jó egy kutya mert a gazda ez és ez..
Tőle akartam kutyát venni, csak hogy igen furcsa dolgok jöttek vissza, hogy pl beteg kutyákat is fedeztet amit nem lehetne, és vagy 15 fajtát tenyészt egyszerre. Kinek van ideje ennyi kutyát szocializálni??
Igen vannak munka sheltie kutyák, mint más egyedeknél is, és sokkal jobb az ellenálló képességük, csak esetleg mélyebbre kell ásni és nem fent kell kotorászni.
Nem szóltam le, csak egy válasz volt mint mindenki mástól, én nem vennék, hiszen ez és ez van, és pont.
Máshova is mehetnék, pl mikor a Bényi Kristóf általi LFY kennelt fikázták, nem volt jogos, de vannak benne olyanok amik igenis azok voltak!!
Ha nekem is egyszerre 15 fajtából 60-60 egyedem lenne, nekem se lenne időm rájuk!! Ennyi!!
15 fajta??? te hol élsz? fele annyi sincs és én voltam már ott néhányszor...
vicces mikor csak azért jók mert a meoe elnökének felesége... érdekes, hogy az általa eladott kutyák is mind nyernek. De persze mindenki le van fizetve és le van kenyerezve... minden vesztes ezt mondja.
Azt is megnézném milyen beteg kutyával fedeztetett mert nekem ez is sántít de erősen.
Mielőtt hazugságokat terjesztesz valakiről nézz utána...
Mit Tudtok a Real Pearl Border Collie kennelről? "Munka" vagy "show" jellemű kutyákat tenyésztenek?
Ezt a kérdést és kommenteket olvassátok el!
Ebbe sokminden benne van!
És még egy dolog, még mindig azt mondom hogy vannak munka sheltie-tenyésztők, akik nem csak a szépségre mennek ki, mert attól még mert szép egy kutya nem biztos hogy okos, nem biztos hogy jó az idegrendszere, nem biztos hogy egészséges, nem biztos hogy minden rendben van vele.
És még egy dolog, van egy kutya itt a Real Pearl kennelben, azaz volt, rejtélyes módon egy betegsége lett amiben egy nap alatt meghalt, ez a kutya a tenyésztésbe már nem volt bevonva, nem is tudom mi történhetett vele.. "ami nem kell azt kidobjuk a kukába"!
na elolvastam az ominózus kérdést igen van CEA hordozó kutya tenyésztésbe vonva ami nem tilos és ha mentessle rakod össze a kicsik mentesek vagy hordozók lesznek (vicces, hogy pont olyan valaki írta azt, hogy CEA hordozó kutyát vont tenyésztésbe akinek collieja van és a collie állomány több mint 89% ban nem hordozó hanem CEA beteg kutyákat jelent sőt angol kutatások szerint még csak olyan sincs hogy hordozó mert az egész állomány úgy ahogy van két allélosan hordozó tehát beteg csak enyhén ami nem látható fizikai szűréseken)
Ennyi erővel a TNS hordozó kutyákat is ki kell vonni a tenyésztésből ami halálos betegség de nem egy tenyésztő tenyészt hordozó kutyákkal :D (pont az RP nem)
Na azt a szívbeteg kutyát is megnézném ezen csak nevetni tudok...
Több tenyésztő ismerősöm van, akik folyton járnak kiállításokra és ismerik a legtöbb kennelt.
Amiket írtam nem csak az előzőktől tudom, hanem kérdezősködtem és mentem kennelekhez, és utánanéztem mert érdekelt.
Én akkor sem vonnék tenyésztésbe semmilyen beteg kutyát, vannak ismerőseim akik ilyen tenyésztőtöl vettek, azt mondták a kutyák egészségesek, de szerződést nem akartak írni, nem akartak adni papírt arról hogy tényleg egészségesek.
VOlt olyan is aki olyantól vett akinél állítólagosan egészséges kutyák voltak, mégis egy beteg félős kutyát kapott, akit a végén nem vonhatott tenyésztésbe 150ezer ft után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!