Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2,5 év korkülönbséggel érkező...

2,5 év korkülönbséggel érkező tesóknál mik az előnyök és mik a hátrányok (nem a nagy általánosságok érdekelnének)?

Figyelt kérdés

Nem az általános igazságok érdekelnének,hogy jobban együtt nőnek fel,de nem elég önálló még a nagy,stb...

Hanem ilyen mindennapi esetekre lennék kíváncsi.

Okozott-e problémát ,nehézséget konkrétan valamiben,vagy volt-e olyan szitu mikor hálát adtál az égnek,hogy ennyi korkülönbséggel vállaltatok tesót?

2010. dec. 10. 15:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Fiam és lányom között 2 év 1 hónap van előbbi javára. Hátránya: nehéz összeegyeztetni a napirendjüket, de mára már lassan sikerül. A "nagyfiú" majdnem 3 éves, már megérti, hogy csendesebben kell játszani, ha hugi alszik. Meg volt egy kis visszaesés szobatisztaságban, de azt 1 hónap alatt kinőtte. Amúgy csak pozitív dolgokat tudnék mondani, szerintem ez az ideális korkülönbség...
2010. dec. 10. 16:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

3 gyereke van, 30 és 32 hónap van a gyerkőcök között. Jó volt, hogy a nagyok, mire a kicsi született stabilan tudott gyalogolni és kinőtt már a babakocsiból. Könnyebb volt velük közlekedni, lehetett őket fegyelmezni (ne szaladjon el). A nagyobbik már nagyjából tudott egyedül enni, legalábbis mire a kicsit is etetni kellett, akkor a nagynak elég volt minimális segítség az evésben. Többé-kevésbé egyedül is öltözött (belebújt a kabátba, csak a zipzárt kellett felhúni, cipőt felvette, csak megkötni kellett pl.). NÉha "vigyáztak" is a tesó(k)ra, ha a konyhában voltam pl., akkor jelentették, hogy felébredt, bekakilt stb.

Nehézség? Amikor a nagy az építős a kicsi pedig a rombolós korszakban volt, bizony volt veszekedés. A nagyoknak meg kellett tanulni, hogy mindent el kell pakolni maguk után, mert a kicsi még mindent a szájába vesz.

Megbánni nem bántam meg, mert nem igazán terveztük meg a korkülönbséget közöttük. Nézetem szerint mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya rövid és hosszútávon.

2010. dec. 10. 20:44
 3/5 anonim ***** válasza:
A két fiam között 33 hónap korkülönbség van. Szerintem gyerekfüggő is, hogy ki hogyan fogadja el a testvérét. A nagyobbik gyerek szereti a kicsit, és atyáskodik felette, de lelkileg nagyon megviselte a dolog. Heteken át tartó görcsös köhögése volt akkor, amikor a kicsivel foglalkoztam. Szinte hányásig köhögött, és alig lehetett megnyugtatni. A nagy inkább engem szipolyoz le. Amikor szoptatni próbálok, akkor kell pisilni, kakilni, inni és minden olyan dolgot csinálni, amihez legalább a két kezemre és a lábamra szükség van :). Más nem nyúlhat hozzá sem ilyenkor, csak anya. Visszaesést nem tapasztalok az állapotában. Ugyanúgy szobatiszta, ugyanúgy beszél, mint eddig, nem kell etetni stb. viszont a lelkét nagyon megviseli a dolog. Nem tudom, hogy a még kevesebb vagy még több korkülönbség javított vagy rontott volna ezen?! Ugyanakkor soha nem fordulna a testvére ellen. Sőt. Még engem is képes "megdorgálni", ha nem vagyok elég gyors akkor, amikor az öccse sír. Egyébként abból a szempontból ideális, hogy sokkal önállóbb. Lefürdik egyedül, megvacsorázik egyedül, és addig tudok a kicsivel foglalkozni. Ha megkérem dolgokra, akkor azt már meg tudja csinálni, és vigyáz a testvérére, ha postás jön vagy főznöm kell stb. Alapvetően tökéletes ez a korkülönbség, hiszen nagyon nagy könnyebbség, hogy a nagy szinte már önálló. Az 1-1,5 éves korkülönbséget én nem is tudtam volna feldolgozni :). Viszont nálunk óriási lelki problémák is társultak a testvérhez. Ehhez viszont már nagy, hogy felfogja, lőttek az egyeduralomnak. Ilyenkor lehet, hogy a kisebb vagy nagyon nagy korkülönbség jobb.
2010. dec. 14. 10:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem majd most kell szembenéznem ezzel a helyzettel, mert pont kerek 3 év lesz a fiúk között (áprilisban szülök).

Így az jut eszembe, amit majd nemtom hogy oldok meg, hogy a nagy pont akkor fog legózni, pici alkatrészes dologkkal játszani, mikor a pici elkezd mindent a szájába venni. A többi, féltékenykedős dolgot az előző válaszoló nagyon jól leírta, én is köszönöm neki :) Előny szerintem még, hogy nincs 2 pelusos gyereked (vagyis jó esetben nem sokáig :))

2010. dec. 14. 11:00
 5/5 anonim ***** válasza:

2 év 3 hónap és 2 nap van a lányaim közt. Nem tudok hátrányról beszámolni- nem volt vissza esés a szobatisztaságban, nem volt féltékenység... Most a kicsi 17 hónapos,és már többet beszél,mint a nővére ennyi idősen. Most tervezzük a 3. babót, remélve,hogy még most össze jön,mert nekem ez a 2 év korkülönbség a gyerekek közt bejött:)

2 évesen már megértette a nagy,hogy van a kicsi hugi,aki más,mint ő, aki még sem ezt,sem azt nem tud.

Most gyönyörűen eljátszanak, rajzolnak, építenek, este együtt fürdenek-ezzel vizet spórolunk meg. Nagyjából ugyan annak örülnek: pl. egyebek közt rajztáblát kap mind a 2 karira. A nagy kinőtt ruháit sem kell sokáig rakosgatni, hamar belenő a kicsi:) Annyira,de annyira nem bánom,hogy "csak" 2 év van köztük!! :DD !!!

2010. dec. 14. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!