Miért skatulyázzák be a kistestű kutyákat?
Ugye az már senkinek nem tetszik, ha az amerikai bulldogot, amstaffot, bullterriert, rottweilert stb. emberevő fajtának vagy harcikutyának (és társainak) titulálják. Akkor mégis miért teszik ezt a kistestű kutyákkal? Például a mostanában felkapott amerikai staffordshire terrierek 80%-ával NEM tud a gazdája bánni. És kb. ennyi az arány a szaporított és rossz kézbe került amstaffok és a tenyésztőtől vagy esetleg normális amstaffok között. És nem azért utálom a fajtát, mert "harcikutya", vagy mert kétszer akkora mint a kutyám, hanem mert tudom, hogy nem tudnak velük bánni és szerintem mindenki egyet ért abban, hogy egy amstaff-pincsi mérkőzésből ki kerülne ki győztesen...
Mint kistestű kutyás bennem is bennem van a félelem mivel sosem lehet tudni, hogy milyen kutyával futok össze. Lehet az én kutyám akármennyire jól nevelt, barátságos stb. megvédeni megfogja magát, akkor pedig már régen rossz mert egy harapás és annyi. Szóval nem értem , hogyha egy rossz szót szólunk mi kis kutyások , máris leharapjátok a fejünket ! De ha ti hőbölögtök össze vissza akkor mi meg halgassunk. Na akkor hogy is van ez?
általában az a bajunk a kistestűekkel, hogy a 99%-uk teljesen neveletlen. Az én 80 kilós kutyáim nem lehetnek neveletlenek, egy pisszenésre szót kell fogadniuk,mert ők ölni tudnak, ha akarnak. tehát teljesen kézben kellőket tartanom. a kistestűek gazdijai ezt nem érzik. Sokszor támadják a kistestűek a kutyáimat egyszerűen azért mert udegbetegek,meijednek a nagy kutyától.Az enyémek állnak mozdulatlanul, ezek meg harapják a lábukat. a gazdi meg kacag, hogy milven kis bátor a kutyája. Nem bátor, hülye. Ha én engednékaz enyémekkönyörgö pillantásának, akkor nem harapdálnának és visitanának a kicsik.
Na ezért nem szeretem a kicsiket.
De jó pofa XD
A linken a kérdező első kérdése a jelenleveő kérdező első mondata XD beszarok XD
Csak röviden, mert már hatszázszor leírtam itt...
Nem a kistestű kutyákat skatulyázzuk be, hanem az IDIÓTA gazdájukat, aki nem neveli, mert Fifikét elég ölbe kapni és a probléma megoldva.
A támadó kisizék szabadon rohangálnak össze-vissza, bokák után kapdosva, fejhangon visítva rohannak el a nagy kutyák elől, stb.
TISZTELET A SAJNOS NAGYON KEVÉS KIVÉTELNEK!!!
hát nekem a két kistestű kutyámra a nagytestűek rátámadnak állandóan ,pedig a mieink barátkozni akarnak,ezért lett félős az egyik kutya ,mert a nagyobbak állandóan megtámadták, pedig mindig volt/van rajtuk póráz..
nagy kutyásokat kikerüljük mindig és csak kistestű kutyások közé megyünk,szerencsére amelyik kutyámat megtámadták a kistestűektől nem fél..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!