Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért skatulyázzák be a...

Syba kérdése:

Miért skatulyázzák be a kistestű kutyákat?

Figyelt kérdés

Ugye az már senkinek nem tetszik, ha az amerikai bulldogot, amstaffot, bullterriert, rottweilert stb. emberevő fajtának vagy harcikutyának (és társainak) titulálják. Akkor mégis miért teszik ezt a kistestű kutyákkal? Például a mostanában felkapott amerikai staffordshire terrierek 80%-ával NEM tud a gazdája bánni. És kb. ennyi az arány a szaporított és rossz kézbe került amstaffok és a tenyésztőtől vagy esetleg normális amstaffok között. És nem azért utálom a fajtát, mert "harcikutya", vagy mert kétszer akkora mint a kutyám, hanem mert tudom, hogy nem tudnak velük bánni és szerintem mindenki egyet ért abban, hogy egy amstaff-pincsi mérkőzésből ki kerülne ki győztesen...

Mint kistestű kutyás bennem is bennem van a félelem mivel sosem lehet tudni, hogy milyen kutyával futok össze. Lehet az én kutyám akármennyire jól nevelt, barátságos stb. megvédeni megfogja magát, akkor pedig már régen rossz mert egy harapás és annyi. Szóval nem értem , hogyha egy rossz szót szólunk mi kis kutyások , máris leharapjátok a fejünket ! De ha ti hőbölögtök össze vissza akkor mi meg halgassunk. Na akkor hogy is van ez?

2012. ápr. 29. 14:28
1 2 3
 21/21 Dzsafi válasza:

Egyáltalán nem a kutya mérete számít, vagy milyensége. Fél mindenki a "harci kutyáktól" Mert ezt állította be a média. Nekem Mini Bullterrierem van. Kistestűnek számít, viszont mindenki tart tőle, mert szerintük egy vérszomjas fenevad, egy harci kutya. Nos, mint kutyakiképző tudok egyet s mást a kutyákról. Láttam már karón varjút, meg a seggembe Csivavát amit úgy kellett lefeszegetni. A Bull mégcsak rám vagy bármely családtagomra rá se morgott, pedig van pici gyerek is aki rendszeresen már-már kínzás kategóriába illően nyúzza. Kollégámnak Amerikai Bulldogja van, pórázon szájkosárral sétáltatta és nekitámadt egy Yorki, addig addig, hogy befért a szájkosáron egy kicsit, megfogta megrázta és a fék kutyáról hiányzott a bőr. A nő persze ugatott, végül a megfelelő hatóságok kimondták, hogy egyértelműen Ő volt a hibás. Teljesen mindegy, hogy milyen a kutya, meg mekkora, ha nincs megfelelően szocializálva akkor veszélyes és kész! Egy Yorki is lehet veszélyes, max. éjszaka álmodban elharapja a torkod.

Leginkább a kisebbség által pénzszerzési céllal tartott Pitek és egyéb Bull típusú kutyák miatt alakult ki ez a hírnév ami van jelenleg. Pedig a Bullterrier rajong leginkább az emberért, fájdalomküszöbe gyakorlatilag nincs ezért kifejezetten bírja a kisgyerekek nyúzását. A Pitbullt régen dajkakutyaként is tartották, hisz tény, hogy nem egygazdás kutya és kifejezetten jól bánik és védi is a gyerekeket, akár az élete árán is. És még sorolhatnám minden a köztudat által harci kutyának tartott fenevad jó tulajdonságát, de elhiheti mindenki, hogy egy ugyan olyan jól szocializált kistestű agyon tenyésztett kutya és egy "harci kutya" közül az apraja fogja megharapni először a gyereket!!!

2014. júl. 6. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!