Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha úgy adnak el nekem kutyát,...

Ha úgy adnak el nekem kutyát, hogy ivartalanítanom kell, de nem teszem meg, akkor mi van? Hogy derül ki?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 28. 19:39
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
88%

Ha Neked nem felel meg így, akkor vidd vissza a tenyésztőnek. Nyilván készült róla szerződést, és amit Te csinálsz, az szerződésszegésnek minősül. Akkor is, ha kimész külföldre.

Beszélj a tenyésztővel, ha neked nem felelnek meg a feltételek, akkor add vissza, és vegyél úgy kutyát, hogy nincs ivartalanítási kötelezettség.

2012. ápr. 28. 21:23
 22/38 anonim ***** válasza:
90%
én nem értem ha valamit megígérek mért nem tartanám be? mindegy, hogy van e szerződés vagy nincs akkor is megígértél valamit... én soha nem ígérek olyat amit nem akarok vagy tudok betartani, nem tudom megérteni, hogy miért ígérget valaki ha nem akarja betartani... A társadalom a szerződésekre épül (szóbeli és írásbeli társadalmi szerződések) sajnos azért tart itt az országunk mert az emberek ezeket a szerződéseket ma már semmisnek tekinti (az állam is sajnos). Én sajnállak, hogy eszedbe jut, hogy átverj valakit, de ez tipikus magyar hozz állás...
2012. ápr. 28. 22:12
 23/38 anonim ***** válasza:
*hozzáállás
2012. ápr. 28. 22:18
 24/38 anonim ***** válasza:
Na mi az? Kimoderáltak? Pedig semmi olyat nem írtam! :(
2012. ápr. 28. 22:47
 25/38 A kérdező kommentje:

Helló, AJÁNDÉKBA kaptam,én nem írtam alá igazából semmit,sőt kutyát sem kértem.

De mivel ez a búcsú ajándékom így kaptam egy gyönyörű kutyut. Imádom:) De nem akarom ivartalanítani,oda ahova megyek,lesz egy nagyobb kertem és szeretnék mellé venni egy lány kutyát is...

Szóval nem lenne lekötözött férfi a sztriptíz bárban:D

2012. ápr. 28. 23:48
 26/38 anonim ***** válasza:
82%
aztán szaporítassz...szépen vagyunk.nem értessz hozzá, nem tudod a kutya alkalmas-e rá, de szaporítassz...
2012. ápr. 28. 23:50
 27/38 anonim ***** válasza:
50%
a szóbeli szerződés is szerződés... szomorú világ ahol adott szóban se lehet hinni
2012. ápr. 28. 23:57
 28/38 A kérdező kommentje:

Érdekelne,hogy te miért gondolod,hogy nem értek hozzá?

Én mondtam,hogy nekem már voltak ezelőtt is kutyáim:)

2012. ápr. 29. 00:15
 29/38 gabrielli ***** válasza:
23%
Látom, keményen kimoderáltak. De mindegy, tehetitek tőlem... Szóval, szerződésekre épől, ugyebár, az egész világ? Ez így, eddig okés is. De a szerződés az tisztességes kellene legyen. Még nem hallottam olyanról (bocs a hasonlatért, de hirtelen nem jut más az eszembe), hogy ha megveszel bármilyen márkás akármit és nem tartasz be pl egy olyan kikötést, hogy szervizelni nem viheted a garancia időben csak márkaképviselethez, akkor kapsz egy olyan büntetést hogy az akármi árának akár a többszörösét is! Esetleg elveszted a garanciát és továbbiakban saját kontódon vagy, de hogy még meg is birságoljanak érte, az már röhejes. Bolondok az emberek, hogy ilyen szerződéssel vesznek kutyát!
2012. ápr. 29. 05:47
 30/38 anonim ***** válasza:
82%

"és szeretnék mellé venni egy lány kutyát is..."

Na, pont ezért adták ivartalanítási kötelezettséggel...

Amúgy a tenyésztőt kérdezted már, hogy miért akarja ivartalaníttatni? (Lehet, olyan problémája van ami kizárja a tenyésztésből... És a színhiba a legkevesebb, lehet félheréjű, vagy foghibás, vagy nem kívánt alomból, vagy epilepszia gyanús valamelyik felmenője, stb... Ezek talán sohasem fogják befolyásolni az életminőségét, de hivatalosan kizárják a tenyésztésből, hiszen vagy betegséget vagy genetikai rendellenességet örökíthet...)

2012. ápr. 29. 06:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!