Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vásárolnak szaporítótól...

Miért vásárolnak szaporítótól olcsó kutyát, ahelyett hogy a fajtatisztát befogadnák menhelyről?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 26. 09:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Mert olcsón akarnak fajtatiszta kölyökkutyát... Csak sajnos ez így nem lesz igaz ebben a formában.

Én tenyésztőtől vettem fajtatiszta kölyök kutyát, mégis első dolgom az volt, hogy a környékbeli menhelyeknél érdeklődtem, valamint fajtamentőknél is. Nem volt kutya, így tenyésztőtől vettem.

2012. ápr. 26. 09:54
 2/21 anonim ***** válasza:

mert mindenkinek kölyök kell, az viszont eszükbe sem jut, hogy a 20-30 ezer forintos kutyákkal mennyi gond lehet később.

És szerintem -sajnos- sokan úgy vannak a menhelyi kutyákkal, hogy az "használt kutya" :(

2012. ápr. 26. 09:56
 3/21 A kérdező kommentje:
Ennyire fontos, hogy kölyök legyen?????? Ezt nem is értem. Ráadásul már kölyköket is lehet befogadni, hisz a szaporítók leadják a menhelyeknek a kiszuperált és az eladatlan kölyköket.
2012. ápr. 26. 10:05
 4/21 anonim ***** válasza:
44%
Pedig elég egyszerű a magyarázata, használd egy kicsit az eszedet. Sokan nyilván nem egy már kialakult személyiséggel rendelkező kutyát akarnak, hanem szeretnék ők felnevelni.
2012. ápr. 26. 10:10
 5/21 anonim ***** válasza:
80%
Fajtatiszta kölyköt nem igazán láttam még menhelyen, se hirdetésben 1-2 fajtát kivéve (pl. beagle), ahol amúgy is iszonyatosan sok a szaporító.
2012. ápr. 26. 10:12
 6/21 A kérdező kommentje:

Vannak kölykök pedig, nincsenek többségben, de vannak.

Elkezdtem használni az eszemet, itt az eredménye:

- Ha kölyköt vásárolok, akkor én nevelem, de nem fogom tudni, hogy milyen személyiségű lesz, hisz én csak a nevelését adom hozzá, az örökletes jellemző viszont kölyökkorban még nem látszik

- Ha felnőtt kutyát választok, akkor egy kialakult személyiséggel álok szemben, esetlegesen elrontott neveléssel. Itt nincs zsákbamacska, eldöntöm, hogy kell vagy nem. (ezt pedig onnét fogom tudni, hogy több alkalommal ismerkedek vele befogadás előtt, a gondozójától megtudok róla mindent)

2012. ápr. 26. 10:21
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Aki szaporítótól vesz kutyát, fingja nincs az örökletes dolgokról.
2012. ápr. 26. 10:27
 8/21 anonim ***** válasza:
75%

A menhelyeken lévő kutyák mióta fajtatiszták? Adnak hozzá törzskönyvet? Szerintem elenyésző ennek a lehetősége. Ott is csak a szaporítóktól megvásárolt,majd megunt kedvencek vannak.

Kérdésre válasz: A kérdésben már meg is válaszoltad az egyik részét. Mert olcsóbb,mint a tk-s.

Valamint azért vesznek és nem menhelyről hoznak,mert még kölyöknek cukimuki. A menhelyről emg aza a kép jut eszébe az ilyennek, hogy fújj, mocskos,koszos,sáras ebek, több évesek, nyúzottak,kitudja honnan kerültek oda, ki tudja, hogy mi a bajuk? Csak azt nem fogják fel, hogy a szaporítótól vásárolttal szemben is fel lehet tenni azt a kérdést, hogy "kitudja honnan kerültek oda, ki tudja, hogy mi a bajuk? "

2012. ápr. 26. 10:36
 9/21 anonim ***** válasza:
47%

"- Ha kölyköt vásárolok, akkor én nevelem, de nem fogom tudni, hogy milyen személyiségű lesz, hisz én csak a nevelését adom hozzá, az örökletes jellemző viszont kölyökkorban még nem látszik

- Ha felnőtt kutyát választok, akkor egy kialakult személyiséggel álok szemben, esetlegesen elrontott neveléssel. Itt nincs zsákbamacska, eldöntöm, hogy kell vagy nem. (ezt pedig onnét fogom tudni, hogy több alkalommal ismerkedek vele befogadás előtt, a gondozójától megtudok róla mindent)"

Ez hogy jön ide? Nyilván van, aki így választ kutyát.

Azt kérdezted miért fontos, hogy kölyök legyen. Azért, hogy ők neveljék fel, mégis miért lenne fontos? Gondolkozz már, mielőtt baromságot kérdezel.

2012. ápr. 26. 10:40
 10/21 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, de én egy ilyen buta barom vagyok. Trágárkodás helyett el tudjátok nekem magyarázni, hogy miért fontos, hogy én neveljem fel? Nekem nem fontos, hogy egy kutya cukimuki és icipici legyen. Az sem fontos, hogy éjszaka ne tudjak aludni és hónapokig össze legyen pisálva és szarva a lakás. Ezeken kívül van még előnye a kölyköknek?
2012. ápr. 26. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!