Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vásárolnak szaporítótól...

Miért vásárolnak szaporítótól olcsó kutyát, ahelyett hogy a fajtatisztát befogadnák menhelyről?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 26. 09:47
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Aki szerint nincsenek a menhelyen fajtatiszta kutyák, legyen olyan kedves és nézze már meg egy kettőnek a honlapját. Sőt, sintértelepen is vannak. Sőt, ezért vannak a fajtamentések, hogy ne a menhelyeken legyenek a fajtatiszták. A tk pedig azért nem kérdés per pill., mert szaporítós kutyákról beszélgetünk. (fajtamentéseknél pedig szép számmal vannak tk-esek is)
2012. ápr. 26. 11:14
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
De áruld már el, mégis ki nem szarja le, hogy neked mi a fontos? Neked nem az a fontos, hogy pici és cukimuki legyen, másnak meg lehet, hogy az. Ez van. Nem egyformák az emberek.
2012. ápr. 26. 11:15
 13/21 anonim ***** válasza:
84%

Nekem baromi jó érzés napról-napra látni, hogy mennyit nőtt, hogy változik, hogy alakul, mind viselkedésre, mind fizikailag és jó, hogy én nevelem, nem más.

Igen, nehéz a kölyök kutyával, sok nyűg és bosszúság van vele, de nekem megéri a "kínlódást" és a lemondásokat, mert egyszerűen boldogsággal tölt el, hogy látom őt szinte az első lépéseitől kezdve, hogy hogyan lesz belőle felnőtt kutya, miken megy keresztül.

Sajnáltam volna, ha ez az időszak kimarad a kapcsolatunkból.

2012. ápr. 26. 11:18
 14/21 anonim ***** válasza:
80%
Én fajtatiszta KÖLYÖK kutyáról beszéltem, hogy kevés van a menhelyeken. Felnőttek vannak, nem is kevesen, ezt tudom.
2012. ápr. 26. 11:20
 15/21 anonim ***** válasza:
A legtöbb embert nem érdekli,h a kutya kitől,honnan származik,vagy,h jó dolog-e ezt csinálni.Ő nekik csak az a fontos,h az a kiskutya aranyos és meg is veszik.
2012. ápr. 26. 11:52
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

Egyet értek Szandival! Nekem is fontos volt, hogy kölyök legyen a kutyus. Első kutyám és szerettem volna végig kísérni azon az úton, amikor felnőtt kutya válik belőle. Sok bosszúsággal járt, de sokkal több örömmel, mikor láttam, hogyan fejlődik és okosodik. Ráadásul jó érzés volt, hogy általam tanulta meg hogyan kell alkalmazkodnia az emberrel való együttéléshez és én segítettem a szocializációját. Egyszerűen jó volt vele együtt tanulni és fejlődni!:) Legközelebb ha lesz kutyám, akkor már valószínűleg nem fogok ehhez ragaszkodni, de szükségem volt erre a tapasztalatra is.

Másrészt én is körbenéztem a menhelyeken, sőt még nem is ragaszkodtam a fajtához, de nem találtam olyan kölyköt, amelyik megfelelt volna nekem.

2012. ápr. 26. 13:15
 17/21 anonim ***** válasza:
80%

Nekünk szaporítós kutyánk van, de akkor még nem tudtam mi a helyzet, előtte ismerőstől befogadott kutyám volt, soha nem vettem még előtte kutyát.

Nekem fontos volt, hogy kölyök legyen, mivel 2 éves múlt a kislányom, 1 pedig a macskánk és úgy gondoltam, hogy ahhoz, hogy együtt nőhessenek fel, összeszokjanak, fontos, hogy a kutya kicsi korában kerüljön bele ebbe a családba (ezer százalékig megbízom a kutyánkban, de soha nem hagyom természetesen egyedül a gyerekkel).

A másik, hogy az egyik ismerősünknek volt egy szuka kutyája, és akartak hozzá egy kant (igen, szaporítani akarták az amúgy is beteg kutyát, de semmi közöm hozzá, azon túl, hogy megvan a véleményem). De ők nem akartak pénzt adni érte... Befogadtak egy felnőtt kant (nem menhelyről, hanem megunt kutyus, de 5 éves). És 2 hétig nevelgették, szerették, láttuk, cuki volt, majd egyik pillanatról a másikra az új gazdik ellen fordult. A nő karjait szanaszét marta, csontig lerágta a húst.

Tudom,hogy a menhelyi kutyákat terápiázzák, meg erről az előző gazdija tehet. A kutyán semmi nem látszott, esetleg annyi, hogy kicsit bátortalan volt. De én is simogattam, játszottam vele, bár a kellő távolságot megtartottam tőle (talán valami hatodik érzék volt).

Talán ezért nem szeretnek az emberek felnőtt kutyát befogadni, mert félnek az ilyen esetektől. És ugye a menhelyi kutyának sem ismert az előző élete, úgy mint ennek.

2012. ápr. 26. 15:25
 18/21 anonim válasza:
54%
Tisztelt kérdező! Ugy beszélsz a kutyárol mintha egy félig lefestett asztalrol lenne szó,hogy ne nálad bűzölögjön és koszoljkon csak ha már kész akkor jó lessz nézni.Ez nem igy működik! Gondolj csak bele,annak a kutyának is van lelke,ha igazán jó és felelősségteljes gazi akarsz lenni neveld csak fel kölyök korától és meglátod igazi életre szóló szeretetet és hűséget fogsz érte kapni cserébe! Én már fogadtam be olyan kutyust akinek én voltam a 3ik gazdija, és megmondom öszintén érezni rajta a mai napig azt a bizonytalanságot,és egy pici tartást amit a nálam nevelkedett kutyuson nem!Szépen neveld csak fel,ha sír éjjel kelj fel és adj neki valamit enni inni vagy nyugtasd meg vhogy ha pedig odapiszkit valahova nem nagy kunszt feltakaritani.Hidd el viszonozni fogja kamatostól a törödést! De ha ez neked nagy nyűg és kín akkor már megbocsájts neked nem való kutya.Jah és még annyit hogy egyáltalán nem zsákbamacska milessz a kutyádból,fajtajellem alapján kb betudod magadnak tájolni mien lessz a többi nevelés kérdése! Mégegyszer leírom NEM egy tárgyról beszélünk akit valaki megformáz és a kész terméket hazaviszed (roszabb esetben ha meguntad mehet a menhelyre)
2012. máj. 2. 15:42
 19/21 anonim ***** válasza:

igen, a kötődés miatt szerintem sem mindegy.

ha az ember gyereket szeretne, akkor sem tudja átugrani az bőgős-pelenkázós-nemalvós időszakot.

2012. máj. 7. 16:22
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem értettetek meg! Pont arra gondoltam, hogy a kutyának lelke van, ezért egy felnőtt elhagyott kutyának sokkal több szüksége van rám, az emberre. Ezzel együtt sokkal jobban is kötődik, tekintve, hogy tudja mit veszített, a ragaszkodása mélyebb. Sokkal minőségibb egy felnőtt kutya szeretetét, bizalmát megkapni. Az tényleg örökre szól. Csak ilyenkor nem én vagyok a lényeg, hanem ő. A pelenkázós részt pedig fel lehet cserélni a fizikai/lelki rehabilitációval, ami sokszor nehezebb, de szebb.
2012. máj. 8. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!