Ha úgy adnak el nekem kutyát, hogy ivartalanítanom kell, de nem teszem meg, akkor mi van? Hogy derül ki?
Leellenőrzik bizonyos idő után! Ha menhelyről hozod ki ivartalanítási kötelezettséggel lehet csak...na vajon miért, tippelhetsz.
Ha tenyésztőtől hozod, akkor meg valószínűleg azért, mert színhibás, és amúgy sem lehetne tenyészteni, ezért kérik az ivartalanítást, hogy még véletlenül sem fordulhasson elő.
Ajándékba kaptam egyet elvileg ivartalanítanom kell,hogy ne tenyészthessem!De én nem akarom megtenni.Tudom nem veszélyes stb,de nem szeretném ivartalanítani.
Miért lenne ez az ő érdeke?
Akkor ne ivartalaníttasd. De ne csodálkozz, ha megy hozzád a bírósági idézés és tárgyalás után a fejedhez vágják, hogy fizesd ki a 3-4százezres (és ezzel talán még keveset is mondtam) tenyésztői árat! És ez nem vicc! Mivel szerződésbe van írva, amit te aláírtál, köteles vagy erre, nincs kibúvó.
Jó lesz az?
A kutya érdeke hogy ivartalaníttasd, hiszen sok betegséget megelőzöl vele. Ha ajándékba kaptad ivartalanítási kötelezettséggel és nem műtteted meg, akkor is visszakérheti az ajándékozó.
Én ha hobbikutyának adok el kutyát még azt is kikötöm, hogy csak az én orvosm végezheti el a műtétet. Akkor biztos vagyok benne, hogy megtörtént
Ha ivartalanítási szerződésed van, és megszeged, akkor leperelhetik rólad a gatyádat, vagy vissza a kutyát. Azért írnak szerződést, és nem csak elmondják a telefonban, hogy számon lehessen kérni rajtad a szerződés tartalmát.
Az ivartalanítás pedig azért az ő érdeke, hogy az életét ne a hormonok játéka határozza meg, elkerüljön egy csomó életveszélyes szituációt (szökés, szülés, verekedés, nyilván nemtől függően), és egy rakás egészségügyi problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!