Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyarablás! Mit kaphatnak?

Kutyarablás! Mit kaphatnak?

Figyelt kérdés

Üdv! Kb. 3hónapja tűnt el a 7éves kutyám. 3-4napig keresgéltem, kérdezgettem a környékbelieket, hogy esetleg nem látták-e valamerre, persze senki nem látta...

Ma hazaértem suliból és anyám meséli, hogy beszélgetett a szomszéddal és épp erre biciklizett egy régi munkatársa, aki kérdezte, hogy hol van a régi kutyánk?! anyám ugye elmondta, hogy mit merre... Erre mondja a faszi, hogy ő tudja holvan, a másik utcában látta kb 2napja...

Na most akkor kérdezem én, hogy rontsak be és vonjam őket kérdőre (persze a válasz nyilván nem az lenne, hogy ők vitték el...) vagy esetleg figyeljem az udvarukat és ha látom akkor rendőrség és feljelentés? Ti mit tennétek?

A válaszokat előre is köszönöm!

Apropó, a kutya süket volt és soha nem hagyta el az udvart még zárt kapu mellett sem, ezért kizárt, hogy kisétált volna...!

2012. ápr. 27. 13:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ugye azt tudjátok, h se a chip se az oltási nem igazol tulajdonjogot?

Most épp emiatt zatgatjuk az Állatorvosi kamarát, h ha adásvételin kívül más nem iagzol tulajdonjogot, akkor mi van a rengeteg befogadott állattal? Egyelőre azt a választ adták h ők se tudják...

2012. ápr. 27. 15:55
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem kutyákon lehet tulajdon jogot szerezni "gazdátlan javak elsajátításával" és "találással" is.
2012. ápr. 27. 16:25
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak arról nincs papír. Egy bírósági eljárásban pedig se az oltási könyv, se a chip (ezzel a petvetdata) nem bizonyít tulajdonjogot, csak és kizáróla egy adásvételi vagy elajándékozási SZERZŐDÉS!

"A Magyar Állatorvosi Kamara internetes honlapján olvasható, hogy a "a Petvetdata adatbázis, bár tartalmazza a regisztrált tulajdonosi adatokat, NEM "tulajdoni lap", NEM tulajdonjogi igazolás! Az itt feltüntetett adatok senkit nem jogosítanak fel egy-egy állat tulajdonosi viszonyainak igazolására, vagy a tulajdonjog bizonyítására. "

... A kedvtelésből tartott állatok nem kereskedelmi célú mozgásának állategészségügyi szabályairól 147/2004. (X. 1.) FVM rendelet 5. § (5) bekezdése kimondja, hogy az útlevél kizárólag az állategészségügyi követelményeknek való megfelelés igazolására, járványügyi nyomonkövetésre, valamint az állat egyedi azonosítására szolgál. Az útlevél nem használható fel az állat fajtatiszta származásának, illetve tulajdonjogának igazolására.

Az oltási könyv önmagában szintén nem igazolja a tulajdonjogot."

2012. ápr. 27. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!