A kutyák kaphatnak napszúrást?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 21. 10:29
1/13 anonim válasza:
igen és hőgutát is és bele is halhatnak, sajnos nekem volt szerencsém egyszer egy tábor alatt egy ilyet végignéznem :(
2/13 anonim válasza:
Igen, bizony hogy kaphatnak...főleg a napra kiláncolt, vagy árnyékos hely hiányában, állandóan napon élő kutyák. Ezért kell nekik nyáron, fellocsolt hely, hideg víz és árnyék, különben hőgutát kapnak, el is pusztulhatnak...
3/13 petya14 válasza:
Igen sőt a kutyák még rosszabbul járnak mint mi mert ők csak a lihegéssel képesek a hő leengedésre magyarul sokkal tovább tart
4/13 anonim válasza:
igen...csak úgy mint az emberek ha sokat vannak a napon....ha ez megtörtént érdemes felkeresni a dokit...
5/13 A kérdező kommentje:
Ó sajnálom, és nem lehet valamit tenni ezek -napszúrás,hőguta-ellen? Úgy értem valamivel bekenni? Vagy esetleg folyamatosan spriccelni vízzel? az segít?
2011. ápr. 21. 10:33
6/13 anonim válasza:
Mindig legyen friss hűs vize, legyen árnyékos helye, ilyenkor nem lényeg a szélárnyék sem (szerintem) hiszen a lágy szellő is hűti, és akár locsolhatod is, vagy ha van lehetőséget csinálhatsz egy pancsolót is neki.
7/13 anonim válasza:
Igen kaphatnak hőgutát,és abba bele is halhatnak
8/13 anonim válasza:
Mindig legyen friss hideg vize, az udvar, a föld jól fellocsolva,sok árnyék, kicsit langyos vízzel meg is lehet locsolgatni a kutyát, meg én szoktam kirakni egy régi kádat vízzel, abba beleugrál vagy belefekszik.
9/13 anonim válasza:
első vagyok:
amikor ez történt a táborban, és a fekete kutyámra ráhúztam egy fehér pólómat és folyamatosan vizesen tartottam (nem volt árnyék) így voltunk a harmadik napig, akkor hazajöttünk. én is komoly égési sérüléseket szenvedtem.
De ahogy írták is, víz, árnyék és locsolás (területet is, kutyát is)
10/13 ikukac válasza:
Igen kaphatnak. Az a legveszélyesebb ha napszúrást kap. Vegyük ugy hogyha sokáig van a napon és nincs vize abba ,meg is halhat. Ha napszúrást kap akkor sürgősen vizet kell neki adni. De az felesges akkor hogyha itatjuk, itatjuk, itatjuk. Mert injekcióval a vénájába kell jutattatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!