Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most már muszály megkérdeznem,...

Most már muszály megkérdeznem, tényleg én lennék az állatkínzó, meg aki nem törődik a kutyáival?

Figyelt kérdés

Nos kezdem az elején. Van 2 kutyám (egyik kölyök kora óta velünk van, másikat nemrég hoztuk el egy gyepmesteriről), és egy macskám (valahonnan kidobták, és úgy szedtük össze őt is), akiket amint eljött az idő, és pénzügyileg lehetőségünk ivartalanítattuk. Na és már mikor a kölyöknek eljött az ideje és vittem, a munkatársaim csúnyán néztek, és hogy hogyan tehetem ezt szegénnyel. Utána nemsoká a macskát, majd most a másik kutyát is elvittem. És minden alkalommal megkaptam a munkahelyemen, hogy milyen mocskos állatkínzó vagyok, hogy tehetem ezt az állataimmal... Nem gondolnám, hogy tényleg én lennék az állatkínzó, bezzeg amikor nekik mondom, hogy talán elkellene gondolkozni nektek is rajta, hát akkor jön a hurrogás. Főleg most, hogy a munkatársamnak vannak kiskutyái, mert összepároztatta a 2 kutyáját, mert hogy milyen jó lesz. És most is vitatkozok velük, mert 6! hetesen akarja eladni, mert amúgyse akarja őket beoltatni... örüljenek, hogy kaptak féreghajtót (chipet meg se említem inkább, azt pláne nem akarja)

Meg van egy másik ideggyenge, mindenre allergiás kiskutyája, és épp tüzelt, és arra járt egy másik kb 8 hónapos kan, és a kan elkezdett "próbálkozni", és még nevettek is rajta, hogy úgyse tudnak összeragadni. Na ja, sikerült.. És bepróbálkoztam, hogy még elviheti ivartalanítani, na hát akkor is mit kaptam. És most is, mert számolgatta, hogy mikor fial, és mikor lesz 6 hetes amikor tovább passzolhatja, és mondtam, hogy nem lesz egyszerű keverék kutyákat még ingyen odaadni sem, és erre, hogy milyen negatív vagyok, meg stb.

Miért nem elfogadott nálunk még az ivartalanítás? És miért kell állatkínzónak tekinteni aki megteszi?

(Bocs, ha hosszú lett, de már muszály volt kiadni magamból, mert nem érzem magam állatkínzónak)

2012. ápr. 25. 09:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragidj, hogy belekötök, fr nagyon zavarja a szemem: a muszáj J és nem Ly.:) Tényleg nem kötözködni akarok....

Egyébként nem ta vagy az állatkínzó, sőt... Én mostanában fogom vinni a szuka kutyusomat ivartalaníttatni, de még egyszer sem tüzelt. 3 reakció van erre:

1. Jajj szegényke, miért csinálok ilyet? És nem akarok kiskutyákat? Vagy nem találtam hozzá kant????:S Miért kell ilyet tenni szegénykével? Legalább egy almot le kellene hozni vele!

2. Miért nem várom meg az első tüzelését? Milyen rosszat teszek a kutyával, mert megáll a fejlődésben és ki tudja milyen baja lesz tőle! (Azért kíváncsi lennék, hogy ezt a baromságot honnan veszik!)

3. A legpozitívabb, amikor megértik és a saját kutyájuk is ivartalanítva van. Vagy ha nincs, akkor lesz.

Én azon lepődtem meg, mikor valamelyik nap találkoztam egy idős nénivel, akinek már a 3. pulija volt és mindegyiket ivartalanította. Idős embereknek általában nem ilyen a hozzáállásuk, úgyhogy kellemes meglepetés volt.:)

Viszont a munkatársaidéhoz hasonló hozzáállással is gyakran találkozom sajnos. A mi környékünkön szerencsére ők képviselik a kisebbséget, de még így is nagyon felidegesítenek néha. Pl. van egy bolognese szuka kutya, ami egyébként is fele akkora, mint a standard méret és mindenáron pároztatni akarják, csak nehezen találnak olyan kant, amelyik ugyanolyan pici... Hát ezen teljesen kiakadtam! Nem elég, hogy "selejtes" a kutya, de még örökíteni is akarja. Persze édes, de egyértelműen nem előnyös testi tulajdonságokkal rendelkezik. Már 2 éve próbálkoznak és nem adják fel.:(

2012. ápr. 25. 14:23
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

fr = de

Ha már okoskodok, akkor kijavítom magamat is!:D

2012. ápr. 25. 14:24
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ne foglalkozz velük, az ivartalanításnak nincsenek negatív következményei (hacsak az nem, hogy nem lehetnek később kölykei, de ez alt. inkább pozitív), az állatorvosok is javasolják. Már az első tüzelés előtt érdemes elvégeztetni a műtétet, amikor a kutya elérte a várható felnőttkori méretét. Az ivartalanított kutya sok súlyos betegségtől van védve, nincs kitéve a párosodási lehetőség hiánya okozta stressznek és ált. könnyebben kezelhető is. Az sem igaz, hogy az ivartalanított kutyák hajlamosabbak a hízásra, minden a gazdin múlik (táp minősége, mennyisége + mozgás)...

Szóval összességében aki nem akarja szakszerűen továbbtenyészteni a kutyáját, annak érdemes lenne ivartalaníttatni, csak sajnos sokan nem elég tájékozottak, viszont ítélkezni nagyon tudnak.

2012. ápr. 25. 16:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Nos, nekem ez a véleményem a dologról. És ilyen a hozzáállásom:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__642245-igaz-e..

2012. okt. 18. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!