Az alábbi fajtákkal kinek van tapasztalata Őrzővédés terén? Melyiket ajánlanátok?
-Német juhász
-Rottweiler
-Óriás schnauzer
-Bullmasztiff
ÖV-re kéne a portát őrizné és az állatokat. Redszeresen járunk sétálni erdőkbe valamikor egyedül viszem a kutyákat és elég kietlen helyekre is el szoktam jutni. Szóval egy olyan kutya kéne aki akár ilyenkor is meg tudna védeni bármitől és bárkitől.
Van azért különbség kölyök és kölyök között, ez nyilvánvaló, egyébként a kutyám még egyáltalán nem emelgeti a lábát, de ez részletkérdés, ha úgy tetszik, nevezzük serdülőnek. A példám lényege egyébként sem ez volt, hanem az, hogy első sulis órán vettünk részt, a végén egy hangyányi ÖV-vel, erre írtam, hogy nem lehet a közepén kezdeni..
U.I.: megsértődni nem szokásom, inkább megrökönyödtem, hogy magázódásba botlottam, ezen a fórumon mindenki tegez mindenkit...
Az öv munka és a területőrzés két külön műfaj. Ha területőrzésre szeretnél kutyát akkor inkább nagytestű pásztorkutyában gondolkozz, amelyeknek ez az ösztöne nagyon erős.
Személyőrzésre inkább ajánlom a első 3 fajtát.
tegnap 22:58
Azért ekkora különbség nincs ezeknél a fajtáknál, hogy választani kelljen családi és terület őrzésre alkalmas fajtákból. Egy jó ösztönökkel rendelkező kutya a felsorolt fajtákból meg tudja valósítani a ház őrzését és mellette a család kedvence is lehet, sőt, megfelelő tanítással a gazdáját is védelmezni tudja , ha arra sor kerül.
Minden csak a megfelelő kutya választásán és megfelelő nevelésén, kiképzésén múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!