Az alábbi fajtákkal kinek van tapasztalata Őrzővédés terén? Melyiket ajánlanátok?
-Német juhász
-Rottweiler
-Óriás schnauzer
-Bullmasztiff
ÖV-re kéne a portát őrizné és az állatokat. Redszeresen járunk sétálni erdőkbe valamikor egyedül viszem a kutyákat és elég kietlen helyekre is el szoktam jutni. Szóval egy olyan kutya kéne aki akár ilyenkor is meg tudna védeni bármitől és bárkitől.
Én inkább német juhászra voksolok, mert ő hosszú évszázadok alatt volt állatok mellett is sokáig, míg a másik kettő nem.
Pásztorkutyák között kellene körbenézned, mint pl.: Kaukázusi,KÁJ,Sárhegyi,Beauceron,Flandriai pásztorkutya, briard,Komondor, Kuvasz. Nem sorolom tovább, remélem így érthető.
9,5 hònapos bullmasztiffom van. Ma kezdtem vele a sulit. ÖV képzés is van, meg is nèzték az óra végén a zsàkmànyösztönét. Nem okozott csalódàst és a kiképző is mondta, hogy minden rendben lesz vele ÖV terén is, érdemes ezen a vonalon is suliznunk :)
Úgyhogy ajànlom! Mindamellett, hogy egy jàtékos bohòc és imàdja a csalàdjàt, a gyerekeket és a többi kutyàt is! (Soha nem kezdeményezett még verekedést más kutyàval!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!