Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak szerintetek? Ti...

Mit csináljak szerintetek? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Az a problémám hogy a lassan 2 éves pincsim minden kutyára ráugrik vinnyogva,sétálás is vele egy rémálom mert húz a pórázon. Amúgy ideggyenge mert anno szaporítótól vettem. Elvittem kutyaiskolába ahol nagyon kedvezményesen,csak 10 ezer ft egy évre. De semmit nem segít az egész a kutyám végigszenvedi az egészet. Most is most értünk haza,de fél óra után eljöttünk mert végigremegi meg vinnyogja az egészet,teljesen sokkban van. Az oktató meg fel sem ismer minket soha,mindig megkérdezi hogy most jöttök először? És minden alkalommal elmondom neki mi a bajunk és mindig mondja is hogy oké megoldjuk majd,persze mikor megyünk legközelebb már el is felejti. Másik hogy minden alkalommal ugyanazt csináljuk: Vezetés pórázon,balra-jobbra-hátraarc plusz leülés és megkerülni kutyával a másik kutyákat(akiket a gazdája tart persze pórázon ülve). Ez oké is meg tényleg biztos jó de minden alkalommal ugyanaz van és elég unalmas,kutyám utál odajárni meg minden és végigremegi az egészet, meg oktató szeme láttára támad másik kutyára akit nem is érdekli az egész:/ Győri vagyok igaz, de nekem olyan kutyaiskola kéne ahol személyreszabottan foglalkoznak a kutyámmal mert ez így nem jó, végig csak szenvedés neki is és így nekem is az egész..Tükör kutyaiskolát meg most nem tudom kifizetni mert csak az alap lenne 36 ezer ft amit max akkor tudnék kifzietni ha ettől a kutyaiskolától visszakapnám a pénzt,de gondolom ez lehetetlen.. Nem tudom mit tegyek mert újra kéne "kódolni" teljesen a kutyámat mert akárhányszor sétálunk nem elég hogy megfojtja magát majdnem de még agresszív is más kutyákkal,hiába kistestű nekimegy egy németjuhásznak is!! Ezért már csak abból áll a sétánk hogy póráz a parkig,ott meg labdahajítózunk 1 órát kb ettől kimerül. Kiskorától fogva szocializáltam csak ugye volt pár rossz élménye ami miatt kialakult a félelme a kutyákkal szemben.

Végülis csak az a kérdésem szerintetek folytassuk ezt a kutyaiskolát hátha lesz belőle vmi, vagy mit csináljak? Ti mit csináltok egy órán kutyaiskolában? Nálatok is mindig ugyanaz van? Ti kutyátok élvezi vagy csak az enyémnek ér fel egy kínzással? Köszönöm mindenkinek a válaszát,kajak mindenkit felpontozok bármit is ír..

Ui: Soha többet nem veszek szapis kutyát,tanultam belőle egy életre,hiába szeretem tiszta szívemből a kiskutyám ez az ideggyengeség neki is rossz lehet:( Amikor vettem azt se tudtam mivel jár hogy így veszek kutyát,hülye voltam tudom..

2012. ápr. 18. 18:24
1 2 3
 11/23 anonim válasza:

Na, nézzük csak. Szerintem itt a kutyaiskola, nem nagyon segít.. A kutyusnak lelki bajai vannak, az ezelőtti életéből adódóan. Szerintem, nem egy nagy kutyacsoportos helyre kell vinni, hanem mondjuk egy másik kutyához picit szoktatni. Nincs elveszve semmi.

Nekem csak pincsijeim vannak. Az én kutyusom, akit én neveltem, mert az anyja lemondott róla, szintén morog, vicsorog, remeg, ha más kutyákkal kell lennie. Ezért velem van mindig, de tudom, hogy ez így nem jó. Így elkezdtem a többiekhez szoktatni, de nem úgy, hogy rögtön az összeshez bezárom, vagy ilyesmi. Hanem, egyenként. Úgy, hogy én is vele vagyok, és ha rosszul érezné magát a másik kutya jelenlététől, akkor eltudjam vinni onnan.

Egyre jobban eltűri a többi kutyát, pedig már 2éves. Nehezen ment, egyáltalán nem volt könnyű, de azért sikerét érzem.

Szerintem, neked is csak egy haverod kutyájával kéne barátkoztatni.

(Lehet nem volt hasznos amit leírtam, de nálam bevált, ezért leírtam neked is.)

Sok szerencsét! :)

2012. ápr. 18. 23:54
 12/23 anonim ***** válasza:

Ez a kutya alapból ideggyenge. Ezt nem csak állatorvos tudja megállapítani...

Kérdező: Amit írok azt nem rosszindalatbol írom, hanem mert így látom.

Te azzal segítettél rá a viselkedésevel kapcsolatban, hogy nem akadályoztad meg amikor rátámadt egy egy kutya. Idegen ismeretlen kutyához NEM SZABAD odaengedni, és idegen kutyát szintén nem engedünk a mi kutyánk közelébe. Sajnos ezzel tényleg elrontottad, de alapból is érzékenyebb, ideggyenge.

Én azt javasolnám, hogy olyan kutyához vidd oda eleinte amelyiknek bírka türelme van. Ha támadni akar rá a te kutyád, akkor rántsd meg a pórázt, és mond: Nem szabad!

Eleinte már az is nagy szó ha csak eltűri a másik jelenlétét, és ekkor nem maradhat el a dicséret. Fontos hogy mind két kutya pórázon legyen. Idegen kutyához ne engedd oda, és idegen kutyát ne engedj magatok közelébe.

Otthon meg sminkeld magad akkor is amikor nem mész el. Majd ha megszokta, nem mindig mész el, akkor rövidebb időre hagyd magára. Pár percre. Ezt akkor gyakorold vele mikor otthon szabad napod van.

Sok sikert!

2012. ápr. 19. 08:22
 13/23 anonim ***** válasza:
32%
Keresd meg a Tükör suli vezetőket és kérd meg, hogy nézzék meg a kutyát. Lehet, hogy egyenlőre terápiát ajánlanak és nem rögtön csoportos foglalkozást. Ha ezt a problémát meg akarod oldani egyedül nem fog menni, kérj segítséget. Ha nem lépsz a kutyád egyre rosszabb állapotba fogkerülni.
2012. ápr. 19. 10:01
 14/23 A kérdező kommentje:

Nagyon rendesek vagytok köszönöm,vártam is kritikákat:)) ez mind építő volt. Kezdjük visszafele:) Az a gond hogy volt már itt tükör kutyaiskolás csaj nálunk egyénileg lehívtam,és persze az volt a gond egy miniatűr szőrös kiskutyát hozott akitől Lüszi (a kiskutyám) nem igen tartott. Persze ettől féltem hogy mikor ott van hogy meg kéne mutatnia magát akkor nem fogja:)) Talán egyszer volt akkor hogy ráugrott a hátára a kiskutyának de azt mondta a csaj csak hisztizik. A kutyaiskolába ahova meg jelenleg járunk Lüszi a legkisebb! Csak labradorok,moszkvai őrkutyák,németjuhászok járnak inkább (tegnap meg egy bullterrier amilyen a haverom kutyája is) és mikor azok odamennek hozzá akkor nagyon megijed és már vicsorog messziről! Amúgy tényleg a kutyák megtudják különböztetni a fajtákat? Csak mert a családban van egy shih-tzu (nem velünk lakik) és őt már elfogadta azért. És ha utcán lát egy shih-tzut vele nem csinálja ezt,sőt oda akar menni nagyon mert azt hiszi a Sunny az (a család shih-tzuja). Meg egy tacskóval nőtt fel és azoktól se tart nagyon (néha azért rájuk is támad). Legjobban a bullterriereket utálja tehát meg a jack russel-t meg a mopszokat. Nem értem miért amúgy de ezeket ha már messziről meglátja vicsorog :/ És persze én hibám is az egész,elismerem azt is hogy elkényeztettem kiskorában néha, pl egész nyáron(mikor hozzánk került), nem hagytam egyedül,éjjel nappal mindig vele voltam,szerintem a szeparációs problémájának ez a kiváltója :( Ezért is kakik be alkalmanként és eszi is meg.. De tudja hogy rosszat csinál olyankor mert kinyitom bejárati ajtót mikor hazajövök,már behúzza fülét farkát és remeg. De csak akkor ha látok egy barna foltot a padlón tehát elötte rosszat csinált. Nem szidom le ilyenkor,csak azt mondom menj a helyedre( ami nem a helye,hanem az ágy alatt van,mindig odamegy ha fél). Ezzel is rosszat teszek? Mármint tényleg nem szidom le semmi csak oda küldöm ilyenkor, és kizárom a falkából több órára. Olyankor nem szólunk hozzá nem nézünk rá,semmi. Ez is rossz taktika?:S Amúgy Tükör iskolába lehet időközben belépni,vagy csak a tanfolyam kezdetekor,nem tudjátok? Mert lehet össze tudnék azért spórolni legalább 36-ot az alap tanfolyamot.. Hátha ott nem is raknának be böhöm nagy kutyákhoz minket:/ Mert a bullterrieres szocializációt nem tartom jó ötletnek,mert attól a kutyától azért is retteg,mert rettentő bután játszik vele:S Más kutyás barátunk meg nincs is akivel tudnám szocializálni:S Mert meglátják Lüszit már általában mennek el a kutyások,mert egy kicsi,vagy tudják milyen.. Amúgy szombatonként járok kutyakozmetikába,(ott tanulok) és oda is jön velem,egésznap kutyák közt van még sem szokja meg,bár ott azért nyugodtabb,mint mondjuk a saját környezetében. Bár mikor levittem Zalaegerszegre barátnőm kutyája kicsi volt rá is rátámadt..

Szóval hogy lehet keresni olyan kutyát akivel tudna játszani,ezt nem tudom,mert környékünkön mindenki olyan magának való kutyás :S Meg amúgy mikor odaengedtem idegen kutyához (németjuhász),gazdája mondta hogy nyugodtan, nem harap a kutyáája..Jah az volt az első neki :/ Második meg futtatóban volt,akkor meg a gazdája végigröhögte hogy a pincsere rátámad az én kutyámra,én hiába löktem el azt a kutyát,már ideges voltam el is mentünk onnét aztán. De legjobban a bullterrier nyomta a lelkére a pecsétet! Meghát akkor én is..

Köszönöm hogy meghallgattatok és mindenkinek a kritikát:))

2012. ápr. 19. 10:51
 15/23 anonim ***** válasza:

Nekem amikor kicsi volt a kanárim ( dogo canario ) és az egyik köcsög kutyás odaengedte póráz nélkül a nj. keverékét ( ismertem a kutyát, minden kutyának nekiment ) arrébb rántottam a sajátom, és fejbe rúgtam a keveréket. Sajnos muszáj volt, máskülönben megtámadja a kölyköt. Semmi képpen nem akartam, hogy nagy korában féljen vagy támadjon a kutyákra.

Az én kutyámon soha nem röhögtek eddig hogy megtámadta valamelyik, de próbálta volna meg.....

Szerintem egy kistestű kutyát nem ajánlatos engedni játszani nála nagyobb testű kutyával. Ám rehabra jó lenne valami molosszer de nem játszani. A bullikat kerüld el a kutyáddal, és próbálj meg esetleg fórumokon érdeklődni vagy a facebook-on van e valakinek a környéken nyugodt kutyája.

2012. ápr. 19. 11:51
 16/23 anonim ***** válasza:

A Tükör sulik tanfolyami jelleggel működnek, nem lehet tanfolyam közben belépni. Kötött tematikával dolgoznak, nagyon hatékonyan, és póráz nélküliek a foglalkozások. Általában a csoportokat nagyság és habitus szerint állítják össze, olyat én még nem láttam, hogy moszkvai őrt és egy kistestű cirkálót tettek volna egy csoportba. Azért nem ajánlom, hogy egyedül próbálkozz a szocializációval, mert nem biztos, hogy helyesen értelmezed a kutyák test beszédét és akkor lépsz közbe amikor nem kellen, vagy azt erősíted meg amit nem kellene. És fordítva. A győri suli vezetőit személyesen ismerem, segítenének helyre rakni Lüszi problémáit.

A másik probléma: büntetni akkor és csakis akkor van értelme, ha éppen abban a pillanatban csinálja a kutya a nem kívánt viselkedét és azonnal tudsz reagálni rá. Se öt perccel, se több órával később ennek nincs értelme. A "falkából kizárás" is a büntetés egyik formája. Szóval téves azt gondolni, hogy a kutya tudja, hogy rosszat csinált amikor haza mész és meglátod a kakit a földön, ő pedig elbújik. Nem, a kutya látja az arcodon a test beszédedből, hogy nem tetszik neked amit látsz és elmenekül, mert neki erre ez válasza. De, fogalma sincs, hogy neked a kaki nem tetszik a szőnyegen, amit ő tett oda.

Szóval ne büntesd csak ha éppen elcsipted a rossz viselkedés közben.

2012. ápr. 19. 15:44
 17/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm,nagyon hasznos volt a válaszod! Gondoltam hogy nem léphetek be sajnos így hogy már elkezdődött ezt sajnálom:( :) Az érdekelne hogy hogy érted hogy vezetőit? Mert ennek a sulinak csak 1 vezetője van,több kutyaiskola meg ha jól tudom nincs győrben??:O

A másodikra meg annyi hogy szerintem meg már azt is megszokta nem,hogy mire hazaérünk általában mérgesek vagyunk,magyarul már azzal köti össze az egészet hogy mi hazaérünk és úgyis haragudni fogunk ráá.. Mert pl ma is hülye fejet vágott mikor hazaértem de nem volt semmi baleset,ilyenkor persze mindig megdícsérem:) Amúgy érdekelne,te szakmabeli vagy? Mert az írásodból úgy szűröm le te nem csak a kisujjadból szopod ezeket? Szóval te is tréner vagy vagy hasonló?

Amúgy az tetszett legjobban írásodban a szocializációs meglátásod. Mert én is ezt látom hogy egyedül ezt sajnos civilként nem tudom megcsinálni! Akkor szerinted mit csináljak,hagyjam így hogy ilyen lesz élete végééig?:)

2012. ápr. 19. 17:06
 18/23 anonim ***** válasza:

Szia, a suli vezetői alatt azt értettem, hogy egy pár viszi a sulit, persze hivatalosan a lány a vezetője.

Igen, én is oktatóként dolgozom és ezeket valóban nem a kisujjamból szoptam :), ez aranyos megjegyzés volt.Nem gondolom, hogy így kellene hagyni ezt a dolgot, én biztosan meg akarnék egy ilyen problémát oldani, hiszen egy bizonytalan, fajtársakkal nem jól kommunikáló kutya nem érzi jól magát a bőrében és a kérdésedből látszik, hogy Te sem. Nem tudok jobbat tanácsolni, irány a suli a következő tanfolyamra jelentkezzetek be. Vagy kérdezd meg, hogy egyéni képzésre van-e már lehetőség. És ezt beszéld meg velük.

2012. ápr. 20. 10:33
 19/23 A kérdező kommentje:

köszönöm:))) akkor gyűjtök pénzt, facebookon fent a tükör kutyaiskola nekem és akkor írok nekik,mikor lesz legközelebb tanfolyam:)

Egyénileg nem volt jó múltkor sem,akkor mintha megérezte volna,nem csinált semmit :/ mondjuk pici kutyát hoztak akitől nem igazán félt. Jaah meg inkább pórázzal csinálja ezt az egészet,lehet feszeng a pórázon is?

Köszi a válaszod,éreztem hogy 'más' vagy :))

2012. ápr. 20. 10:50
 20/23 anonim ***** válasza:
A kutya viselkedése pórázon azért picit más, mert egyrészt a póráz közvetíti a Te feszültségedet, amit a kutya úgy értelmezhet, hogy veszélyes a helyzet és jobb ha ő lép (támad), másrészt bevédheti a körülötted lévő területet. De mindezt lehet javítani ösztönkezeléssel, erre is a suliban fogsz tudni megoldásokat, eszközöket kapni, így írásban ez nagyon nehéz. Arra azért már most figyelj, ha találkoztok kutyával a póráz mindig laza legyen, soha ne feszítsd meg.
2012. ápr. 20. 10:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!