Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kertes házban tartott kutyát...

Kertes házban tartott kutyát hányszor viszitek sétálni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 20. 08:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%
Nincs autóm, de azért köszi a tippet. Meg az újabb lepontozást.
2009. jún. 20. 14:28
 12/18 anonim ***** válasza:
36%

600 nm2-es a kert, de minden nap megyünk sétálni 1-2 órát, ahogy bírja.

Ha egész nap rohanok, és épp csak megsimogatni van időm jövet-menet, akkor ez az 1-2 óra nekem nagyon jó kikapcsolódás, pihenés, ilyenkor csak vele vagyok, csak vele foglalkozom.

Mivel középfokú dp-s, így nem játszik más kutyákkal, nem labdázik, nem futkározik a kertben, gyakorlatilag nem lehet vele "semmit csinálni" a simogatáson kívül, de a minden napi közös séta hihetetlen nagy élmény.

Amikor elkezdek készülődni, már tombol az ajtóban, ugat, próbál ugrálni (nagyon mókás), feltolja a seggét a buksiját meg le (aztán mindig eldől :)), nagyon várja. Ha kések, akkor már mozizik be az ajtóba, hogy mi lesz már, indulunk már? :)

Annak ellenére, hogy minden lépés fájdalmat okoz neki, imád sétálni és számít is rá, szeret kutyákkal, emberekkel ismerkedni, mégha csak komótosan is.

Azért, mert egy kutyának van mozgástere, attól még a szellemi erejét is le kell fárasztani, ezeket jelenti az idegen szagok, kutyák, emberek, az éttermekből jövő zene (azt imádja hallgatni), az öreg kocsik durrogó zaja, az emberek beszéde.

Egy csak kertben élő kutya idővel el kezd unatkozni, hiszen nem érik új ingerek. Ugyanúgy szüksége van a sétára, mint a lakásban tartott kutyának.

2009. jún. 20. 16:08
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
A kutyám egy holdnyi területen mozog nap mint nap(nem területőrző kutya, egyszreűen csak ekkora a kertünk), de a közeli erdőbe megyünk sétálni minden nap legalább két órát, ha esik, ha fúj. Ráadásul szőlőhegyen lakunk, ahol a nz autóforgalom 2autó/nap, szóval ahogy kiérünk a kapun, elengedem, és futkoshat kifulladásig. Ha nem az erdőbe megyünk, akkor elsétálunk a közeli mezőhöz, amit körbesétálunk(kb.4 km).
2009. jún. 20. 18:14
 14/18 anonim ***** válasza:
89%

Egyet értek a 2. válaszolóval!

Én egyszer vittem eddig sétálni a kiskutyámat de rögtön vissza is kellett fordulnunk...

A kutyák kijöttek az udvarról és jöttek támadni. Az egyik meg is harapta szegénykém farkát. Nem is mondom mennyire megijedt szegénykém meg én is..

Hozzáteszem nem úgy működnek nálunk a dolgok ahogy én akarom mivel 14 vagyok.

A közelünkben van egy focipálya, oda fogom őt kivinni.

2009. jún. 20. 21:58
 15/18 A kérdező kommentje:
Sajnos mi csak hetente két-három alkalommal tudjuk sétálni vinni, de ez itt falun tényleg nehéz ügy, minden háznál kutya van, csaholnak, mint a marha, zeng az utca, mire végigérünk.Aztán valahol nyitva a kapu, kutya elengedve, naná, hogy fut ki, és morog az én kis westie kutyámra.Ő amúgy 5 hónapos, igyekszem szocializázni, sokat találkozik más kutyákkal,nincs is gond vele, de ha rámorognak így pl.kapuból, akkor tényleg agresszívan válaszol ő is...Szóval, nem könnyű néha, az biztos.
2009. jún. 21. 17:16
 16/18 A kérdező kommentje:
Ja, és autós ötletet is buktam, sajnos, pedig egész kicsi kora óta autóztatom, újabban hány az autóban. (vagy hányik, nem tudom, hogy helyes).
2009. jún. 21. 17:19
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha suli van, 2-szer, reggel fél órát + suli után 1,5-et, szünetben egyszer viszem, másfél-két órát.
2009. jún. 21. 22:49
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
ha nagy valakinek a kerte akk nem muszáj minden nap kivinni... elég ha egy héten egy× én is csak 1 héten 1× viszem sétálni kinti tibetkémet, és nagyon is elvan magának.... nem unatkozik főlehg most, hogy esett a hó:)
2010. jan. 30. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!