Kertes házban tartott kutyát hányszor viszitek sétálni?
600 nm2-es a kert, de minden nap megyünk sétálni 1-2 órát, ahogy bírja.
Ha egész nap rohanok, és épp csak megsimogatni van időm jövet-menet, akkor ez az 1-2 óra nekem nagyon jó kikapcsolódás, pihenés, ilyenkor csak vele vagyok, csak vele foglalkozom.
Mivel középfokú dp-s, így nem játszik más kutyákkal, nem labdázik, nem futkározik a kertben, gyakorlatilag nem lehet vele "semmit csinálni" a simogatáson kívül, de a minden napi közös séta hihetetlen nagy élmény.
Amikor elkezdek készülődni, már tombol az ajtóban, ugat, próbál ugrálni (nagyon mókás), feltolja a seggét a buksiját meg le (aztán mindig eldől :)), nagyon várja. Ha kések, akkor már mozizik be az ajtóba, hogy mi lesz már, indulunk már? :)
Annak ellenére, hogy minden lépés fájdalmat okoz neki, imád sétálni és számít is rá, szeret kutyákkal, emberekkel ismerkedni, mégha csak komótosan is.
Azért, mert egy kutyának van mozgástere, attól még a szellemi erejét is le kell fárasztani, ezeket jelenti az idegen szagok, kutyák, emberek, az éttermekből jövő zene (azt imádja hallgatni), az öreg kocsik durrogó zaja, az emberek beszéde.
Egy csak kertben élő kutya idővel el kezd unatkozni, hiszen nem érik új ingerek. Ugyanúgy szüksége van a sétára, mint a lakásban tartott kutyának.
Egyet értek a 2. válaszolóval!
Én egyszer vittem eddig sétálni a kiskutyámat de rögtön vissza is kellett fordulnunk...
A kutyák kijöttek az udvarról és jöttek támadni. Az egyik meg is harapta szegénykém farkát. Nem is mondom mennyire megijedt szegénykém meg én is..
Hozzáteszem nem úgy működnek nálunk a dolgok ahogy én akarom mivel 14 vagyok.
A közelünkben van egy focipálya, oda fogom őt kivinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!