Több kérdés is egyszerre?
Több kérdésem is volna.
1. Milyen csontot ehet egy kistestű (felnőtt kutya)
2. Mennyi idős korig ehet csontokat, hogy ne legyen baja.
3. Ütéstől/veréstől kialakulhat az epilepszia, vagy az genetikai öröklődés csak
4. Miktől alakulhat ki, mik a "kezdeti" stádium jelei
Kedves kérdező, az epilepszia az öröklődhet is nem csak egyik pillanatról a másikra megjelenik.Az előbbi a rosszabb természetesen. Epilepszia agydaganattól is lehet, ezért előfordul, hogy csak az epilepsziát kezelik és nem járnak utána hátha az egész gond füstje az adott betegség.
A csonttal óvatosan, mert szorulást is okozhat.
sajnos nem nagyon értek a dolgokhoz, a szüleit nem ismerem a kutyusnak, így értelemszerűen nem hiszem hogy szűrve voltak a szülők ilyenekre.
Az érdekelne még engem így tünetként, hogy mentünk volna haza és a kutya leült, nem mozdult. Ilyet csak akkor csinált amikor elakartunk menni és még voltak kutyák ott. Szóval leült nem akar jönni (pedig ismerős kutyával mentünk haza felé) és a pupillája szűk volt és nézett előre. Kicsit megijedtem, de miután kedvesen beszéltem hozzá, elengedtem jött velünk és csak az út szélén fogtam meg.
Ilyen pupilla dolog volt máskor is, de akkor meg feltünően tág volt neki, de szintén nézett maga elé. Egyszer meg nyálas volt kicsit a szája is, ami fajtáját tekintve nem jellemző.
nem hinném, hogy ezek a tünetek epilepsziára utalnak igaz nagyon változatos tünetek lehetségesek...
még tenyésztett kutya is lehet epilepsziás ugyanis egy-két fajtát leszámítva nincs rá genetikai szűrés, mi is csak imádkozni tudunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!