Te visszaadnád a 3 hónapja befogadott kutyát? Lehet, hogy számonkérik rajtam! (? )
Itt nem csak a kutyáról van szó, hanem a gazdájáról, aki (talán) hazavárja.
Igen, vettem egy törzskönyves kutyát, tenyésztőtől. Mentettem volna kutyát is menhelyről, fajtamentőktől, de nem volt. Mivel határozott elképzelésem volt a fajtát illetően, nem akartam másikat. Tudtam miért kell ez a fajta.
Nem, nem segítettem menhelyeknek, nem voltam önkéntes, nem tudok lenni ideiglenes befogadó sem. De legalább tiszta a lelkiismeretem és nyugodtan fekszem le aludni azzal a tudattal, hogy nem károsítottam meg lelkileg senkit azzal, hogy van egy kutyám és biztos lehetek abban, hogy nem kopogtatnak egyszer az ajtómon azzal, hogy adjam vissza a kutyát, mert nem az enyém.
1: ezért nem jár börtön, csak bírság :P
2: szerinted tudnád h kik és miért voltak ott? Értelmes ember nem ad ki infót. Hidd el, azt hinnéd h ok nélkül megtámadtak az utcán :P
3: attól, h te szereted meg ilyenek JOGILAG NEM A TE KUTYÁD! És ezt nem vagy hajlandó az agyaddal felfogni!
Oké, én a Noén vagyok önkéntes, ideiglenesezem, 3 mentett macskám és 4 kutyám van, + egy idegi.
És már írtam.
És én is megkértelek, hogy legalább vedd fel a kapcsolatot a hirdetőkkel, lehet, hogy nem is a "te" kutyádat keresik, és akkor megnyugodhatsz.
Azt senki nem vitatja el tőled, hogy szép, hogy befogadtad és ennyit foglalkozol vele.
A gond csak ott van, hogy sajnos ez úgy működne, hogy ha meglátod, hogy valaki keresi, akkor kell, hogy legyen benned annyi gerincesség, hogy felveszed az illetővel a kapcsolatot.
Ennek hiányában viszont nagyjából Gollamhoz tudnálak hasonlítani, nem elkötelezett állatmentőnek...
(Mellesleg ezt a feszültséget a kutya is meg fogja érezni rajtad.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!