Törzskönyv valóban 32. 000?
Igazán becsüllek, amiért Neked fontos a tisztességes kutya tenyésztés, de szerintem itt már semmi nem fogsz elérni.
Ha a kutyák nem voltak tenyészszemlén, akkor onnantól esélytelen, hogy a tiédnek törzskönyve legyen. Pereskedni meg felesleges, hiszen gondolom szerződés sem készült, és bizonyíték nélkül ő tagadni fog mindent:(
Sajnálom, hogy így alakult, de azért nem kell kétségbe esni. Nekem is szaporítótól van kutyám, és hála Istennek egészséges. De az évek alatt megtanultam, hogy mit jelent a tenyésztés és a szaporítás közötti különbség. Mindenkinek felhívom rá a figyelmét, és én sem veszek többé tk. nélkül kutyát.
Sajnálom, hogy így bepalizták a barátodat. Legközelebb ha kutyát vesztek és igazi tenyésztőtől szeretnétek, menjetek ki, beszélgessetek, nézzétek meg a szülőket, az eredményeket, mert egy igaz tenyésztő büszkélkedik a kutyáival, nem pedig letagad. Igaz nem a legolcsóbb, viszont valamilyen szinten garanciát kaptok arra, hogy egészséges kutyát kaptok, és szerződést is.
Ezek után csak reménykedni tudok, hogy a kutyátok egészséges és nem lesznek vele komolyabb bajok. Szeressétek és máskor legyetek körültekintőbbek.
Miért is ragaszkodsz ahhoz a papírhoz? Eleve kitől vette a párod a kutyát, nagyon messze áll a tenyésztőtől.
Perelni meg nem sok értelme van. A per árán bőven vehetsz egy törzskönyves kiskutyát és ráadásul anyagilag semmi megtérülésre nem számíthatsz.
Csak a tenyésztő kérheti, ti nem. És azért mondott ilyen magas árat, hogy mégse kérjétek a papírt. Valószínűleg nem is törzskönyvesek a szülők. Az is lehetséges, hogy körbetelefonált néhány hozzá hasonló szaporítót, és az egyik, aki igényelhet (mondjuk felülbélyegzett) törzskönyvet a kutyáira, némi részesedésért cserébe odaadja neki egy nemrég nála született alom egyik tagjáét. Ez mindenképp átverés, bebuktátok sajnos :(
Már csak azért imádkozzatok, hogy egészséges legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!