Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Törzskönyv valóban 32. 000?

Törzskönyv valóban 32. 000?

Figyelt kérdés
Írtam már nektek, hogy a szülők tk-sak de párom a kicsihez nem kért mert h dupla annyi lett vna. Felhívtuk a tulajt azt mondta h nem tudja mert még soha nem igényeltek a kölykökre könyvet. Ma telefonált h 32.000 Ft lenne neki a tk....O.o felhívtam az állatorvosom és kiröhögött. Azt mondta, hogy kérjek a szülők tk-járól fénymásolatot és én is eltudom intézni. Ez valóban lehetséges?
2012. ápr. 13. 13:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Én a leírásod után marhára csodálkoznék, ha a szülőknek lenne tenyészszemléje. Márpedig anélkül nem kaphat csak felülbélyegzettet. Rá lesz írva szép nagy piros betűkkel, hogy a szülők nem rendelkeznek az előírt minősítéssel. Azt pedig, hogy a fedeztetési jegy, valamint az alombejelentő árát is veled akarja kifizettetni, az előzmények után csak (szerintem elég logikus) feltételezés volt....
2012. ápr. 13. 14:37
 12/28 anonim ***** válasza:
64%
nem tudom, hogy 32.. ha nincs kennelnév akkor csak annak a kiváltása nem tagoknak 40 ezer és pluszban minden más az úgy kb 60 ezer felett lenne...
2012. ápr. 13. 14:37
 13/28 A kérdező kommentje:
kennel név nélkül nem a felülbélyegzettet kapja?
2012. ápr. 13. 14:52
 14/28 anonim ***** válasza:
84%
Kennel név nélkül nem kap semmilyet, mert a kutya törzskönyvi neve a kennel névből plusz a "keresztnévből" áll össze. Tehát kennel név kell.
2012. ápr. 13. 15:16
 15/28 anonim ***** válasza:
csak ugy tudod te elintézni, ha kennelnevet váltasz ki, és 1 alom erejéig a szuka a te nevedre kerül, vagy erről a tulajdonosa ad egy "bérbeadási" nyilatkozatot. Ergo lassan ott leszel, hogy vehettetek volna valami jobb helyről is babát. de ne bántsuk a párodat, mert ő jót akart, a tudatlansága nem róható fel hibának. viszont egy szerződést ha utólag alá tudnátok vele iratni, az nem lenne egy hátrány. kitérve benne arra, hogy meddig vállal egészségügyi garanciát a kiskutyáért.
2012. ápr. 13. 15:23
 16/28 anonim ***** válasza:
nem, a kennelnév a kutya "vezetékneve" az kötelező... annak kiváltása tagoknak 20 nem tagoknak 40... 18 a felülbélyegzett TK plusz 8000 a fedjegy és az alombejelentő (minden ugye duplája) ha még mind meg is lenne akkor is max lenne egy Tk-s kutyád minden tenyésztési koncepció és egészségügyi szűrés nélkül
2012. ápr. 13. 15:53
 17/28 anonim ***** válasza:
Szerintem ez az egész már nem ér annyit, amennyi macera lenne vele. Ha kiállítási terveid voltak, akkor majd később veszel egy kiskutyát, amelyik megfelel arra a célra, ezt meg szeressétek így ahogy van!
2012. ápr. 13. 16:04
 18/28 anonim ***** válasza:

szerintem a szaporítótok már hozzászámolta a kennelnév kiváltást is az egész törzskönyves történethez... máshogy nem lehet 32e forint.

ha nagyon buzog benned a tettvágy (amit megértenék), akkor megpróbálhatsz picit ráijeszteni, akár a NAV-val (gondolom nem adózik a szaporított kiskutyák után) akár azzal, hogy chip nélkül értékesít (persze csak ha anélkül adta a kutyust, nem tudom az volt-e benne), mert az is törvénybe ütköző most már... aztán a helyedben vagy a vételárat (vagy annak jó részét) követelném vissza, vagy végigcsináltatnám vele a papírozást az ő kontójára. legyen ez egy lecke neki...

2012. ápr. 13. 17:20
 19/28 anonim ***** válasza:
Na, kérted a tk másolatokat?
2012. ápr. 13. 17:23
 20/28 A kérdező kommentje:
Most beszéltem az állítólagos "tenyésztővel" jól össze is balhéztunk. Megkérdeztem mi került 35.000 Ft-ba..Kihangsúlyozta, hogy csak 30.000 mert az az 5000 az üzemanyag költség. Megkértem sorolja már fel, hogy mi kerül annyiba? Válasz... nem tudom... Kan kutyát láthatnám? megdöglött pár napja de nagy champion győztes volt... Anya kutya tenyészszemlés? Mi az a tenyészszemle? ez volt rá a válasz... Erre mondja, hogy ezért tudta volna elintézni, hogy legyen törzskönyv de az 30.000 Ft. Mondtam neki ha illegális tk-t akarnék akkor 5000 Ft-ból meglenne. Tudjátok mit mondott?:O Hát honnan vannak nekem ilyen kapcsolataim meg hogy segítsek már neki is?:O Hát én kiakadtam. Viszont azt mondta, hogy küld fénymásolatokat a tk-ról és az állatorvos az által eltudná intézni. Most megpróbálom ezt ha nem sikerül akkor feladom és beperlem ezeket a kö***ögöket.
2012. ápr. 13. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!