Kutyám ma összeugrott egy másikkal parancsra sem engedte el, valóban ennyire el tud kattani egy kutya?
Á, nem tud ennyire bekattanni, csak hallucináltál.
Viccen kívül, látod, hogy be tud kattanni. Már az előtt le kellett volna állítanod, hogy baj lesz. Nem szabad hagyni, hogy durván játsszon, és kell legyen annyi tekintélyed előtte, hogy hallgasson is rád és ne akarjon semmiféle játékot birtokolni, mert abból csak a baj van.
Ahhoz nagyon-nagyon fegyelmezettnek kellene lennie, hogy egy kialakult verekedésből parancsra ki tudd hívni. Megelőzni meg lehet, de ha összekaptak, akkor az már bajosabb.
Én egyszer láttam 2 kutyát összeugrani, egy golden és egy boxer. Mindkettőjük nagyon domináns, de a boxer, ha a férfi gazdival van kint, akkor baromi szófogadó. Úgy összeverekedtek, hogy a pasi a fémlánccal vágott a kutyájára, mert akkor már az ordítás sem segített, odamenni meg egyik gazdi sem mert.
én szedtem szét kutyákat többször is,nem az enyémeket, pl. egy roti és egy német juhász ugrott össze, a gazdik csak ordítottak. Egy ismerőssel rohantunk oda. elkapod a hátsó lábát és kirántod.és persze ütöd amivel bírod.
nem lehet tökölni fél pillanat alatt fel tudják tépni egymás torkát.
Ez más mint amikor csak összeugranak, nagy hang és csak megtépik egymás fülét. Azt látod ha torokra mennek.
az lett velük, hogy beérett a fejük.
erre lettek szelektálva nagyon szigorúan, évtizedeken keresztül. csak az újhullámos "olyanakutyamilyenrenevelik" szekta hívő állítják, hogy ez neveléssel változtatható, mindenki más tudja, hogy nem. oda kell figyelni, és megelőzni ezeket a szituációkat. például azzal, hogy nem hagyod őket egy játékkal játszani.
illetve megtanulod, hogy mit kell egy ilyen helyzetben tenni. pl. nem rugdosunk, nem ütünk, nem kapkodunk, a kiabálás is tök fölösleges csak jobban felpörög a kutya, nem rángatjuk őket a hátsó lábuktól fogva (ettől a h.lyeségtől mindig a fejemet fogom). nyakörvnél/hámnál megragadni (egyszerre mindkettőt!), seggét a térded közé kapni, hogy a lábuk ne érje a földet (így már nehezebben ráznak bele a fogásba), aztán ha van nálatok feszítőfa szétszedni a szájukat, ha nincs, akkor várni a fogásváltást.
Kedves 8 akkor ajánlom,hogy próbálj így megfogni akár csak egy rotit, vagy kicsitmég annál is nagyobb kutyát. Nem tudod,mert simán elránt. Hátulról nem éred el anyakörvét, arrólpedig ne isálmodj,hogy egy kájt a lábad kézé veszel. Viszont a lábkirántás jó, hiszen ezek akutyák (a pittel ellentétben) elengedik a másikat, ha elesnek és akkor elkaphatod a nyakörvét.
azt, hogy pittről van szó a kérdező csak később mondta.
De látom a te tapasztalatod csak verekedő pittekre terjed ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!