Mit tehetnék? (lent tovább. )
Édesanyám néhány hónapja külföldön házvezetőnőként dolgozik egy családnál, és nagyon úgy tűnik, hogy még sokáig alkalmazzák. A hely gyönyörű, a család kedves, a gyerekek imádják anyát.a szüleim elváltak, és most apával élek. Nagyon úgy fest, hogy kint fogok gimnáziumba járni, és akkor oda költözök a családhoz.(anyának van külön lakrésze) A baj csak az, hogy van egy kutyám. Imádom, és nem akarom hogy távol legyen tőlem... Borzasztóan kötődöm hozzá, és már a gondolattól is rosszul vagyok, hogy nem élhet velem. De a családhoz valószínűleg nem költözhet -habár óriási kert van, és minden lehetőség adott- mert pici baba van. Meg amúgy is milyen már, hogy anya odamegy dolgozni, aztán meg viszi a családot kutyástól... Nem tudom, hogy a család hogyan állna a dologhoz, anya erről még nem beszélt velük. Van két nővérem. Az egyik még egyetemista, Pesten él a barátjával albérletben. Imádja a kutyát, és szívesen el is vállalná, de a barátja nem rajong érte annyira... És én sem akarok plusz terhet a nyakába varrni, mert bár nagyon lelkes, de az, hogy minden reggel fel kell kelni, és első dolog hogy a kutyát le kell vinni, hát nem is tudom... Meg este is, ha hullafáradt vagy, ha beteg vagy, mindig. És az egyetem meg a munka mellett nem tudom hogyan oldaná meg. Egy kutya nagy teher, főleg ha nincs elég idő hogy lemozgassuk. A másik nővérem már dolgozik, és nekik is van egy kutyájuk. Nos a probléma itt is a nővérem párja. Ő szereti a kutyákat, és mondhatni az én kutyámat is szereti, de nem teng benne túl a segítőkészség... Nyáron hetekig vigyáztam a kutyájukra, és a nővérem miatt szívesen tettem. De nem kevés munkámba került, hogy anya nem kapjon szívrohamot mikor hazaér, mert úgy nézett ki a lakás... Állandóan ott kellett lenni mellettük, figyelni rájuk, és szinte egy szabad percem nem volt. A napi lemozgatás, séta, játék más kutyákkal, stb... Mikor egyszer el kellett utaznom néhány napra, és anya is pont akkor volt továbbképzésen, nem tudtam hova tenni a kutyát, és megkérdeztem nővéremet, hogy nem tudnának.e vigyázni rá. Telefonálás közben hallom az ottani háttérzajt, hogy a barátja megszólal: nehogy már mi vigyázzunk rá! Végül mégis nluk volt, de mikor mentem a kutyáért, végig ott mondta, hogy ilyettöbbet nem, meg hogy milyen szar neki, hogy a saját lakásában nem érezheti magát jól... De mindezt úgy, hogy mindent a nővérem csinált a kutyákkal. Ő etetett, ő sétált velük, ő aludt velük külön szobában, hogy ne zavarja a párját...
A nagy mamáékhoz semmiképp nem mehet, mert ők nem engedik be a kutyát a házba, (a kutyusom egy kínai powder puff) és ráadásul még fél is a tatámtól.
Olyan kutyaszorítóba kerültem, hogy egyszerűen nem tudom mit csináljak... Kihez vihetném?
(Sajnálom, hogy ilyen hosszú lett, de jól esett végre kiírni magamból a problémát.)
Hát, először is virtuálisan küldök egy-két pofont a nővéred tirpák barátainak...:)
Másodszor pedig ha jól nevelt kutya - tehát nem tenne kárt a külföldi család tulajdonában és nem fordulna elő, hogy a kertbe végzi a dolgát, én nem látom okát, miért ne mehetne.
Persze nyilván a családdal is egyeztetni kell, de kisbaba mellé cicát nem szabad tenni, nem kutyát...
(Ráadásul nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani, hogy ne turkáljon a kutya szájában a baba...)
Ha tényleg olyan kedves család, én megkérdezném.
Na hát ez így jól hangzik...:)
Csak nehogy felássa a kertet vagy meglepi csomagokat helyezzen el...
Ha erre tudsz vigyázni, szerintem nem lehet baj.
(Esetleg amíg suliban vagy, addig legyen az apartmannban...)
A babára pedig megfelelő oltások, féreghajtás mellett nem veszélyes a kutya, ha mondjuk figyeltek rá, hogy kutyasimogatás után kézmosás legyen.
(Mellesleg nagyon vigyázni a gyerekre csak olyan 4-6 hónapos koráig kell, 1 éves korától pedig már olyan immunglobulin arzenálja van, hogy a kutya farában is turkálhat.:D na jó nem szó szerint, de 1 éves kortól kifejezetten ajánlott megismertetni a gyereket pár "piszkos" dologgal.)
Ha van külön lakrész, simán belemehetnek, meg kell kérdezni. Ha van rá kapacitásod, lerakhatsz addig a kutyával valami engedelmességi vizsgát, csak hogy lássák, nem vadállat :)
De ha nem, kint azért elég jól lehet keresni, albérletben is lakhatsz egyedül, több gimnazista túlélte már a kollégiumot is, egy saját kéró sem rosszabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!