A spánielek viszonylag könnyen ellenek?
21/41 anonim válasza:
Egyáltalán miért fontos az, hogy könnyen ellene-e vagy sem? Gondolom fel vagy készülve mindenre, elvégeztetted a kötelező szűréseket, az állatorvos kb. megmondta, hogy mikorra várható a szülés, és rendszeresen látogatja, vagy hordod hozzá a vemhes szukát... Vagy nem így van??? Nos, akkor egy felelőtlen állattartó vagy, ill. nevezhetnénk hobbi szaporítónak is - mivel állítod, hogy nem szólsz bele a természetbe... Mo.-n átlag 2 millió kutya van utcán, menhelyen, sitten, stb. Megmondanád, hogy minek növeled ezt a számot? Szerinted a szukádnak jót teszel vele? Szerinted ő élvezni fogja az újbóli szülést?
2012. ápr. 9. 17:01
22/41 A kérdező kommentje:
Tudsz a kutyák nyelvén nem? akkor honnan tudod hogy a kutyának rossz?! A szaporodás természetes folyamat.
23/41 A kérdező kommentje:
( Ha összehasonlítjuk az embert és a kutyát ) Ennyi erővel az ember is belehalhat a szülésbe. Az árvaházak is megtelnek talán nem azért mert kiették a gyereket az utcára. Talán így hozta a sors. És ezt nem lehet befolyásolni.
Nah kezdjük ott hogy nevelj már fel akkor 10-14 pulyát egyszerre. És ha már az árvaháznál tartunk egy felelősség teljes szülő nem issza gödényre magát hogy elvegyék a gyerekét és nem is vállalna gyereket ha tudja h nem tudja megteremteni neki a kaját a szájába.Tehát ne szaporíts ezt hagyd rá a lelkiismeretes tenyésztőkre akik legalább értik hogy mit csinálnak nem úgy mint te. Hogy van nekem egy spanim itt van az utca végén még egy spani. Akkor rakjuk össze őket csináljunk belőle pénzt kit érdekel hogy hova kerülnek a kölykök hogy milyen betegségeket kap el vagy örököl a szüleitől hát igen miért is érdekelne téged. A másik meg ha mondjuk 10ből 5 kölyök legalább szuka utcára kerülve mégtöbb kutya lesz és hozzá járulsz
2012. ápr. 9. 23:05
a menhelyre jutó kutyák sorsához és még nem is számítva bele hogy ez az 5 szuka talán még tovább szaporodik az utcán még több kóbor kutya lesz és ez mind a te lelkeden szárad. Mert most Buksikának akartam kölyköket.
És a felelősség teljes kutyatartók ezért ivartalanítják a kutyájukat megelőzve a túlszaporulatot és a betegségeket is.
2012. ápr. 9. 23:07
Tessék, a munkátok termése:
[link] 2012. ápr. 10. 07:09
27/41 A kérdező kommentje:
Rendszeres támogatója vagyok egy állatmenhelynek. Nem hiszem hogy a kutyáim egyszer oda kerülnek. Mert megvan minden ami kell nekik. És látszik rajtuk hogy boldogok. Itt mellettem. Kajába sincs hiány, ami nem azt jelenti hogy 40 kg hanem hogy egészséges táplálék. ( acanára esküszöm) Rendszeres séta ha nem is minden nap de legalább hetente 3 biztos. És ha nem sétálunk kiengedem a kertbe, ami parkosított nem pedig gané domb. Szerintem jól érzik magukat. Nem hiszem hogy az ivartalanítás mindig jó ötlet hiszen utána a kutya gyakran áll vemhes lesz. Szomszédom is így járt. És szegény kutya belebetegedett. Mindenhova vitte a kis játékait és szoptatni akarta. Előtte egy vidám kiskutya volt de mára meg egy megfásult kutya lett. Szóval? Nem tudom hogy vagytok vele de inkább keresek nekik megfelelő gazdit. És hála az égnek találtam is.
Pont az ivartalanítás után NEM lesz álvemhes a kutya! Te tudatlan b@rom!
2012. ápr. 10. 07:33
Igen hát itt látszik a tudatlanságot álvemhes csak egy ivaros szuka lehet.
Nekem van 2 egészséges IVARTALANÍTOTT kutyám ugyan olyan boldogok elevenek mint az előtt és nem szoktak megbolondulni 3-4 hétre a tüzelés időszakába nem hajkurásszák őket a kanok.
És ki tudja hogy épp akinek adod majd a kutyát hogy fog bánni vele? Lehet utcára rakja és elüti valamilyen kocsi mit éreznél akkor? Ha legalább egy kicsit is felelősség teljes vagy legalább ne szaporítsd a kutyádat nem érdekel az se ha nem ivartalanítod de léccy ne szaporítsd őket adjuk ezt a tenyésztőkre akik tuti hogy az összes felmenőjét végig tudják vizsgálni a kutyának. És lehet hogy épp az a kan kutya amivel össze engedtétek lehet hogy valamilyen rokoni kapcsolatba állnak kitudja hogy milyen vérfertőzést csinálsz. És a vérfertőzött spánielek nagy része nyitott szájpadlással születnek vagy a gerincük deformálódik.
2012. ápr. 10. 09:48
Édes istenem, ha a butaság fájna...
Álvemhes csak ivaros szuka lesz, ivartalanított soha, hiszen nincs hozzá hormontermelése.
Az ivarosálvemhes, gennyes méhgyulladás, emlődaganat méhdaganat. Ez a sorrend és az ivaros szukáknak sajnos 60 %-a ebbe hal bele. Ezért ivartalanítanak még a tenyésztők is 6 éves korban, hogy ez ne következzen be.
2012. ápr. 10. 11:44
Kapcsolódó kérdések: