Szeretnék kutyát tartani, de a fajtákat nem nagyon ismerem. Kit tud olyan kutyafajtát vagy keveréket, ami rövid szőrű, kis vagy középtermetű, és viszonylag csendes?
Most az jutott eszembe (bocsi kérdező), amikor valaki azért adja vissza menhelyre a kutyát, mert hogy ugat.
Ez most így a csendesről jut eszembe. ^^
Ha nem akarsz olyan kutyát amelyik ugat, akkor a corgi megfelelő. ^^
Egyébként ok nélkül nem sok kutya ugat, ha annak a tartási körülményei rendesek, foglalkozva van vele, le van fárasztva, számára megfelelő a környezete.
Szóval igazából neked kell tudni, mennyi időd van rá, mit szeretnél vele csinálni és hasonlók. Így könnyebben tudnánk fajtát ajánlani.
Inkább olyat mondok, ami köztudottan nagyon ugatós.
Spitzek, pumi, mudi, terrierek, sok tacskó.
Nekünk volt mopszunk (nem tudom, bejönnek-e neked ezek a nyomott pofájú kis gyönyörűségek) az alig ugatott.
Egyébként egyénfüggő, mert a mostani mopsz keverékem iszonyú sokat ugat, míg a terrieremnek alig lehet szavát hallani.
Meg persze nevelés kérdése is.
Ha kimész egy menhelyre, az ott dolgozók örömest segítenek, hiszen az ő érdekük is, hogy megfelelő kutyát találj.
Az elsőben azért kérdeztem, mert nálam va negy kutyus ideiglenesen. Csak akkor ugat, ha jön valaki (tehát jelez), amúgy tök cuki :)
Ha van esetleg facebookod:
bocs hogy kétszer küldtem el de a laptopon ez az idióta
egér megőrít.folyton félrenyomok valamit:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!