A kutyámmal az a gondom h 1 még nem foglalkoztam nagytestű kutyával soha csak kicsikkel(pincsikkel)! S most vettem egy Kaukázusi Juhászt mivel h minden kutyám szétszedte a szomszéd németjuhásza! Nos de a kutyámmal az a problémám h nagyon makacs meg nagyfejű nem hallgat rám és a kissebb kutyáknál használt nevelési módszerem nem mükszik most 7 hetes valaki tudna segiteni nekem?? Valami tippet h mit tudjak kezdeni vele mert nagyon kevés az az eset amikor hallgat rám!Esetleg ha van valaki olyan akinek nagy tapasztalata van akkor azzal felvenném e-mailban a kapcsolatot h tudjunk értekezni! Előre is köszönöm a segítséget!
Ja, két évesen biztos sokkal könnyebb lesz nevelni a 60 kilóját. Hová lett a logika...?
2012. ápr. 13. 20:52
22/26 anonim válasza:
Igazából egyet értek ezzel a hosszú leírással, de ennek a fajtának vannak előnyei is, ennyire nem kell megijedni. Pl ő is nagyon tud szeretni. Emellett nyugodtan alhatsz, ha van egy ilyen kutyád, a védőösztöne rád is kihat. POnt ma vittem oltásra és meglepően jól viselkedett (15 hónapos). Csak annyi probléma volt, hogy húzta a pórázt, de nem akart verekedni, simán be tudták adni neki az oltást, nem húzott oda másik kutyához, hallgatott rám, amikor azt mondtam, nem.
2012. ápr. 13. 20:59
23/26 anonim válasza:
Ami baromira nem a fajta érdeme, hanem a nevelésé, mint tudjuk :)
2012. ápr. 13. 21:27
24/26 anonim válasza:
Egész pontosan 62 kiló a kutyám és értelmes kutya, tehát lehet nevelni (LOGIKA). Hogy kétéves koráig gyerekagyú, azt arra értettem, hogy játékos, nem arra, hogy nevelhetetlen.
Kitti
2012. ápr. 19. 20:25
25/26 anonim válasza:
Jan Fennell: Kutyapszichológia vagy Tanuljunk meg kutyául
Ezt a könyvet ajánlom mindenkinek, nagyon hasznos minden fajta nevelésénél. 6 éves lesz idén a kaukázusim és nagyon szeretjük egymást még mindig. Amit a legjobban szeretek benne, hogy bármilyen állatot odavihetek, semmit nem bánt, sőt, az első pillanattól védi, legyen az kiscsibe, kismacska, kecske, ló.... Van egy mudim, vele is nagyon szeretik egymást. Én így szeretem őt. Még a szomszéd kiskutyának is megvédte, bebújtak az ólába, mert a gazdájuk meg akarta verni őket, a kutyám meg az ól előtt állt keresztben. Ő így tökéletes...
2016. nov. 25. 09:29
26/26 A kérdező kommentje:
Az enyém időn valentin napon tölti be az 5 évet. Ahoz képest h gyermek fejjel, tapasztalatlanul fogtam neki a neveléséhez nincs vele semmi gond teszi amit kell védi az udvart, kapun belül nem enged senkit csak ha ott vagyok vele és akkor is parancsra lefekszik a lábamhoz és bárki bejöhet mert addig nem csinál semmit amíg én nem mondom. Ha elviszem sétálni akkor nincs vele semmi gond sokszor kis gyerekek jönnek oda h megsimogassák kapun kívül olyan szelíd mint egy bárány. Otthon is egy szóra bemegy a kenelbe. Ő vigyázott a ludainkra is amíg pipék voltak sőt mai napig megy oda és vakartatja magát velük. Szóval ahoz képest h pár éve mennyire le lettem oltva a kutyám nincs rosszul, félre nevelve sőt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!