Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vinnétek haza...

Milyen kutyát vinnétek haza ha lehetne? Rottweiler, Stafford, pitt, Németjuhász, Kaukázusi, vagy, Csivava?

Figyelt kérdés
Ezek közül választhatok nyáron.

2012. márc. 5. 22:00
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Roti.Mert nekem az volt,vagy németjuhász,az is volt,és tünemények.
2012. márc. 5. 22:11
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Kinézetre és személyiségre rotti tetszik legjobban, de a mozgásigénye nem illene az életstílusomhoz, így egyik kutya sem lenne boldog nálam.
2012. márc. 5. 22:20
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
A legkisebbtől a legnagyobbig, a legfélénkebbtől a legbátrabbig, a csak bentitől a csak kintiig, szinte minden típusból soroltál fel egy fajtát. Ez nem ezen múlik. A csivava általában egygazdás, a staffi családi kutya. A roti, a németjuhász öv-s, a csivi kanapékutya, ....... szerintem, ha ennyire nem vagy összeszedett, egyiket se válaszd. Majd akkor válassz, ha ütköztetted az igényeidet, lehetőségeidet az adott fajta jellemzőivel, és tisztában leszel vele, melyik számodra a legmegfelelőbb.
2012. márc. 5. 22:30
 4/27 anonim ***** válasza:
58%
Egyiket se, se küllemre, se jellemre nem illenek hozzám.
2012. márc. 5. 22:33
 5/27 anonim ***** válasza:

hogy sikerült összehozni ezt a listát?

a rottweiler kemény, védős munkakutya, a stafford energikus, jámbor családi kedvenc, a pit (egy t-vel írjuk!) mániákus hiperaktív munkakutya (vonaltól függően elég kemény is lehet), a német juhász univerzális munkakutya, a kaukázusi meg ezekkel mind szöges ellentétben áll jellemileg, egy nagytestű, önálló munkára való territoriális védőösztönű kutya, nehezen nevelhető, nem kutyasulis munkakutya típus... a csivava pedig egy öleb.

előbb döntsd el, hogy milyen jellemű-, habitusú-, méretű-, igényű kutyát szeretnél, aztán nézd meg, hogy te magad mit tudnál biztosítani neki!

egy rotinak, pitnek, staffordnak, vagy német juhásznak rengeteg mozgást, foglalkozást kell biztosítani, lehetőleg kutyasuliba járatni. a pit és a stafford rövid szőrű, inkább kinti-benti kutyák, de legalább télre illik a házban tartani őket. viszont jól motiválható, energikus kutyák mind, lehet velük sportolni, kirándulni.

a kaukázusinak viszont nagyon-nagyon nagy kert kell, jól bekerítve, mert a területvédő viselkedésük nem korlátozódik a saját telekre, hajlamosak bevédeni az egész utcafrontot is, másznak, ugranak, a dróthálót felbontják, így nekik különösen jó kerítés kell. és nagyon tekintélyes gazda, mert szinte mindegyikük marhára domináns egyéniség. sportolni nem igazán alkalmasak, inkább csak kirándulni lehet velük, meg persze kutyasulizni is, csak egy kauval kevesebb lesz az ember sikerélménye ott, mint egy német juhásszal.

a csivi nagyon apró, érzékeny, csak benti kutyának jó, télre kabátot kell rá adni, és hát vele nem nagyon tudnál sportolni.

2012. márc. 6. 09:42
 6/27 anonim ***** válasza:

Most az tökmindegy, hogy én melyiket választanám (egyébként vicces, mert az én falkám hasomlóan áll össze: egy KÁJ, egy holland juhász, egy 20 kilós alacsony de jó izmos keverék és egy 8 kilós keverék aki olyan, mint egy mini vizslatest mini foxifejjel.:D

A lényeg, hogy Te milyen körülményeket tudsz nyújtani a kutyának.

Légyszi, válaszolj a kérdéseimre, és akkor jobban tudok segíteni a választásban!

- Kinti vagy benti kutya lenne?

- Naponta mennyit vinnéd sétálni?

- Szeretnél valamilyen kutyás sportot? agility, dog dancing, ÖV,...

- van kutyás tapasztalatod?

- ha úgy adódik, vinnéd kutyasuliba?

- milyen a személyiséged? (inkább katonás, vagy inkább anyáskodó,...)

2012. márc. 6. 10:22
 7/27 anonim ***** válasza:
Én egyértelműen csivavát! Nekem is csivim van, most 7 hónapos és imádom!! Nagyon önakaratú,erőszakos, és sokat harapdál kis ördög, de egyben egy tündér is és rengeteg szeretetet tud adni! És ami nagyon fontos, hogy hihetetlenül okos!:)
2012. márc. 6. 10:44
 8/27 anonim ***** válasza:

Sosem értettem,h kik szabják meg h mit "vihetsz "haza.Továbbá,hogy ennyire különböző kutyafajták közül "választhataz". Ég és föld egy csivava meg a Roti pl.

Nos h is van ez?Kinézetre ezek tetszenek a szüleidnek vagy mi? Pl egy amstaffot,rotit,pittet,meg a kaukázusit abszolut ne vedd első kutyának ,mert nemfogsz elbirni velük.Nem csak fizikailag,hanem annyira makacs és sok mozgást illetve szeretetett foytonos gazdi melllett tartozkodosát de mégis követezetes nevelést igényel!!!!

Szoval gondold át h mire van szükséfged,mit vársz egy kutyátol stb.

2012. márc. 6. 10:46
 9/27 anonim ***** válasza:

Miért csak ezek közül a fajták közül választhatsz?

Nem az a fontos, hogy mi milyen fajtát vinnénk haza, hanem hogy neked jó társad legyen /neki legyél jó társ/ a következő években.

2012. márc. 6. 12:58
 10/27 anonim ***** válasza:
Én a csivavát mert a mi 35 nm-ünkön csak az férne el a felsoroltak közül.
2012. márc. 6. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!