Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutya fajta legjobb...

Melyik kutya fajta legjobb hazorzesre?

Figyelt kérdés
rotin kivul mer azt tudom hogy jo arra de valami mas is van ????? - ami rettentoen orzi a hazat????
2012. ápr. 2. 14:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyi ideje foglalkoznál kutyákkal, te megad is tudhatnád, hogy pl. a boxer vagy vizsla mindenre jó, de házőrzésre a legkevésbé..a legtöbb szerintem kávét is főzne egy betörőnek ha tudna.
2012. ápr. 2. 14:47
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj,nem akartalak megsérteni,messze áll tőlem.Csak a kérdés alapján ez volt a benyomásom.Én az ŐV terén vagyok jártasabb,de azért tudom,hogy vadászkutya nem csak a magyar vagy a német vizsla.Minden fajtáról olvasgatok,kiállításokra,kutyás rendezvényekre is eljárogatok.Nekem furcsa,hogy 34 év kutyázás után,csak a rottweilert ismered,mint házőrzőt....S az is furcsa,hogy csodálkozol,ha valaki a Kuvaszt ajánlja,mint házőrzőt.Pedig jól végzi a dolgát,akármilyen hihetetlennek is tűnik ez neked.
2012. ápr. 2. 14:51
 13/23 anonim ***** válasza:
Én a kaukázusi juhászra esküszöm. Persze nevelés kérdése. Nálam a családdal nagyon egyensúlyba van de idegennel szembe kegyetlen és tőlem is vittek kiskutyát terület őrzésre (Tüzépre,halas tóra,család házhoz, tanyára,fatelep)
2012. ápr. 2. 14:59
 14/23 anonim ***** válasza:
#5 ez poén akart lenni?
2012. ápr. 2. 15:17
 15/23 anonim ***** válasza:
Hát azok közül csak a közép ázsiai jöhet szóba :)
2012. ápr. 2. 15:21
 16/23 anonim ***** válasza:

Ennyi ideje foglalkozol kutyákkal és nem tudod h melyik mire való?

Amúgy egy kutya max egy emberrel képes elbánni, ha kettő van, már cseszheted. Esetleg az egyiket elkapja, de addig a másik szépen elmetéli a kutya torkát. Házba betörni meg elég ritkán járnak a betörők egyedül.

2012. ápr. 2. 15:27
 17/23 anonim ***** válasza:

általában ugyebár az őrzővédő fajták boxer,dobberman

de, némelyik juhász és vadász kutya is nagyon jó.

nekünk pulink van olyan hamisak ... az egyik szomszéd dobbermannál is xd

2012. ápr. 2. 16:55
 18/23 anonim ***** válasza:
Kuvasz, Németjuhász.
2012. ápr. 2. 16:57
 19/23 anonim ***** válasza:

Borzalmas ez a nagy magyar állattartó kultúra. Kutyát venni azért, hogy őrizze a házat...no comment.

Legalább elbattyoghatnál egy menhelyre/gyepire, és hazahoznál onnan egyet, hogy megments egy életet a milliónyi elhagyott kutya közül. Ott is lehet jó házőrzőket találni bőven.

2012. ápr. 2. 17:05
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Vicces ember vagy te kérdező!:) Én írtam a kuvaszt először. Ismered a kutyákat és mégsem láttál még ősi magyar fajtát a kuvaszt házat őrizni? Nekem kuvaszom van, a környéken már mindenhová betörtek, minket nagy ívben elkerülnek, az út másik oldalán közlekednek az emberek. Okos, éber, rettenthetetlen házőrző. Nem láncon tartjuk, olyannyira családtag, hogy még a házba is bejöhet, éjjel az előszobában alszik. Évek óta nincs bezárva a bejárati ajtó. Minek? Jól nevelt, ha már beengedünk valakit, akkor onnantól kezdve barátságos, viszont még a gyakran idelátogató rokonokat is idegennek tekinti amíg a kapun kívül vannak. Hozzá nem értőnek nem ajánlom, határozott, következetes nevelést igényel. Mivel pásztorkutya, hajlamos az önálló döntésekre, a parancsok megtagadására (ősei önállóan dolgoztak kint a pusztán, őrizték a területet, a rábízott állatokat) ezért érteni kell a nyelvén!
2012. ápr. 2. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!