Melyik kutya fajta legjobb hazorzesre?
Figyelt kérdés
rotin kivul mer azt tudom hogy jo arra de valami mas is van ????? - ami rettentoen orzi a hazat????2012. ápr. 2. 14:03
11/23 anonim válasza:
Ha ennyi ideje foglalkoznál kutyákkal, te megad is tudhatnád, hogy pl. a boxer vagy vizsla mindenre jó, de házőrzésre a legkevésbé..a legtöbb szerintem kávét is főzne egy betörőnek ha tudna.
12/23 anonim válasza:
Ne haragudj,nem akartalak megsérteni,messze áll tőlem.Csak a kérdés alapján ez volt a benyomásom.Én az ŐV terén vagyok jártasabb,de azért tudom,hogy vadászkutya nem csak a magyar vagy a német vizsla.Minden fajtáról olvasgatok,kiállításokra,kutyás rendezvényekre is eljárogatok.Nekem furcsa,hogy 34 év kutyázás után,csak a rottweilert ismered,mint házőrzőt....S az is furcsa,hogy csodálkozol,ha valaki a Kuvaszt ajánlja,mint házőrzőt.Pedig jól végzi a dolgát,akármilyen hihetetlennek is tűnik ez neked.
13/23 anonim válasza:
Én a kaukázusi juhászra esküszöm. Persze nevelés kérdése. Nálam a családdal nagyon egyensúlyba van de idegennel szembe kegyetlen és tőlem is vittek kiskutyát terület őrzésre (Tüzépre,halas tóra,család házhoz, tanyára,fatelep)
15/23 anonim válasza:
Hát azok közül csak a közép ázsiai jöhet szóba :)
16/23 anonim válasza:
Ennyi ideje foglalkozol kutyákkal és nem tudod h melyik mire való?
Amúgy egy kutya max egy emberrel képes elbánni, ha kettő van, már cseszheted. Esetleg az egyiket elkapja, de addig a másik szépen elmetéli a kutya torkát. Házba betörni meg elég ritkán járnak a betörők egyedül.
17/23 anonim válasza:
általában ugyebár az őrzővédő fajták boxer,dobberman
de, némelyik juhász és vadász kutya is nagyon jó.
nekünk pulink van olyan hamisak ... az egyik szomszéd dobbermannál is xd
19/23 anonim válasza:
Borzalmas ez a nagy magyar állattartó kultúra. Kutyát venni azért, hogy őrizze a házat...no comment.
Legalább elbattyoghatnál egy menhelyre/gyepire, és hazahoznál onnan egyet, hogy megments egy életet a milliónyi elhagyott kutya közül. Ott is lehet jó házőrzőket találni bőven.
20/23 anonim válasza:
Vicces ember vagy te kérdező!:) Én írtam a kuvaszt először. Ismered a kutyákat és mégsem láttál még ősi magyar fajtát a kuvaszt házat őrizni? Nekem kuvaszom van, a környéken már mindenhová betörtek, minket nagy ívben elkerülnek, az út másik oldalán közlekednek az emberek. Okos, éber, rettenthetetlen házőrző. Nem láncon tartjuk, olyannyira családtag, hogy még a házba is bejöhet, éjjel az előszobában alszik. Évek óta nincs bezárva a bejárati ajtó. Minek? Jól nevelt, ha már beengedünk valakit, akkor onnantól kezdve barátságos, viszont még a gyakran idelátogató rokonokat is idegennek tekinti amíg a kapun kívül vannak. Hozzá nem értőnek nem ajánlom, határozott, következetes nevelést igényel. Mivel pásztorkutya, hajlamos az önálló döntésekre, a parancsok megtagadására (ősei önállóan dolgoztak kint a pusztán, őrizték a területet, a rábízott állatokat) ezért érteni kell a nyelvén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!