Melyik fajta kutya a legjobb házőrző?
Amelyik nem csak ugat, hanem ha idegen bejön akkor azt szét is tépi ?
Mindemellett egy barátságos kutya, aki ha vendég jön és ott vagyunk akkor nem harap.
Nagy kertben lenne (1400m2), természetesen napi szinten minnél többet foglalkozva vele, heti min. 2x sétáltatva.
Elhunyt szuka Német juhász után jönne, aki még az ellenséget is játszópajtásnak tekintette :) mindemellett nagyon hűséges és ragaszkodó volt és nagyon okos.
Harmadik vagyok...utolsó: jól mondod van sok kivétel ;)
Én mindig egyedül voltam kicsi koromba a kutyával nyáron :D
És mindig tiszta nyálasan mentem be anyáék meg csak nevettek ;) xd
a pásztor kutyákat nem kell ŐV-re sem hordani.
nekem közép-ázsiai juhászom van (meg volt is), én erre a fajtára esküszöm.:)
a gazdájával szemben kenyérre kenhető plüssmaci, idegeneket gondolkodás nélkül tépné szét.
annyi a hátránya, hogy nem lehet vele önfeledten sétálgatni a réten...
vagy mindig pórázon kell, hogy vidd, vagy nem tudom...
és természetesen mindenképpen te kell, hogy legyél a falkavezér... ütni tilos. (úgy sem érzi meg, de megjegyzi. egy életre.)
a többi nagytestű pásztorkutya is hasonló a kájhoz...:)
Moszkvai őrkutya garantált! A szomszédban olyan van, és nem nagyon mer senki bemenni, nagyon bátor, és nagyon ijesztő ugatása van! Jó nagy kutya, hasonlit a bernáthegyire, de más természete, ez kifejezetten őr kutyának lett kitenyésztve,éberebb és bátrabb és csak külőleg hasonlit a bernáthegyire,.
Kaukázusi 100% ! Nem fél semmitől! Nagyon bátor éber!
Kuvasz, komondor - bennük sem fogsz csalóni.
közép ázsiai juhász kutya
Óriás snaucerről is hallottam...
Roti, dobermann.
És a kangal. Óriási kutya, én nem láttam még iylen faját , csak neten olvastam róla, és ő is óriási, szerintem aki meglátja az nem menne be arra a területre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!