Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyek?

Milyen kutyát vegyek?

Figyelt kérdés
Légyszíves írjatok már 55-65 centi és kb 40-45 kg kutyát.Mer kb az ilyen kis méretűeket tudok elképzelni.

2012. ápr. 2. 09:38
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy a 3 fajta kutyának 3 teljesen különböző természete, igényei vannak? Teljesen más foglalkozást igényelnek? És láttál már elindulni egy kifejlett, tüzelő rotit? Miért ragaszkodsz ennyire ahhoz, hogy szuka legyen? A kanok általában kiszámíthatóbban viselkednek, az ivartalanításuk is egyszerűbb. Mondjuk, egy ivaros kan roti, ha tüzelő szukát érez, na az is el tud indulni.... Ha ebből a háromból lehet választani, akkor a nj-t ajánlom, nem tudtok nagyon mellélőni vele.
2012. ápr. 2. 23:44
 22/34 A kérdező kommentje:
Hát a nem csak ebből a 3 fajtából választhatok,hanem amiből akarok de ezek vannak kb ilyen méretben.A Husky az biztos lesz mert barátnőm nagyon akarja,de a másik kutya meg attól függ hány meccset tudok vállalni, mert ahogy néztem nem olcsó mulatság.
2012. ápr. 3. 00:04
 23/34 anonim ***** válasza:
A husky hihetetlen nagy mozgásigényű kutya, és rettenetesen intelligens. De közelebb áll a farkasokhoz, mint a háziasított kutyákhoz. Nagyon határozott gazdára van szüksége, aki tudja irányítani. Azonkívül strapabíró kerítésre, mivel iszonyat gyorsan és leleményesen megpattan, ha mehetnékje van. A fizikai fárasztáson kívül szellemileg is fárasztani kell, hogy egy könnyen kezelhető, kiegyensúlyozott eb legyen a végeredmény. Azon kívül nem ugat, a szó hagyományos értelmében, hanem inkább vonyít, ezt sem árt bekalkulálni, főként ha forgalmas helyen laktok. Biztos tartanak lakótelepi lakásban is husky-t, de szerintem nem ez az ideális hely a számára, a napi fizikai leterhelés mellett szüksége van a térre, tehát kertes házban jobban érzi magát. Ez még mind 0, amit leírtam, keress rá az interneten a fajta jellemzőire, hogy ne essetek abba a hibába, hogy nem a nektek megfelelő fajtát választjátok, mert ha egy kutya jelleme nem passzol a gazdájához, az nyűggé, teherré válhat könnyen, és egy ilyen kapcsolatban sem az ember, sem a kutya nem érzi jól magát hosszú távon... márpedig kutya választásnál 10-15 évre választunk!
2012. ápr. 3. 07:16
 24/34 A kérdező kommentje:
200méter-szer 55méteres udvar van igaz ha meccsem van akkor 1 hónapig kb szállodába lakok de addig a barátnőm vigyáz rá.
2012. ápr. 3. 08:18
 25/34 anonim ***** válasza:
Miért nem akarsz menhelyi kutyát? Azzal csak segítenél, egy törzskönyvezett papírral semmire nem mész, csak a büszkeségednek jó.
2012. ápr. 3. 10:08
 26/34 anonim ***** válasza:
Hát, látod, egy kis csetepaté után milyen szépen kitaláltuk, milyen kutyát is vegyél! :DD Sok sikert a kutyázáshoz!
2012. ápr. 3. 14:44
 27/34 A kérdező kommentje:
Azért akarok törzskönyves kutyát venni mert úgy tudom a tenyésztő garanciát vállal a kutyára.Nekem nincs bajom a keverék kutyákkal,csak a menhelyen nincs rá garancia.Meg menhelyen Huskyt se veszek 100% az is a barátnőm meg minden áron Huskyt akar de ahogy láttam az árait 250 ezer forint körül mozognak.Nekem rottweiler lesz 55 ezer forint de vagy csak augusztusba hozhatók el.
2012. ápr. 3. 17:15
 28/34 anonim ***** válasza:

Minek neked garancia?

Menhelyen kiviheted sétáltatni, lefoglalhatod, foglalkozhatsz vele az örökbe adás előtt órákat. Féregtelenítve, kombinált+veszettség elleni oltással, bolhaírtva, ivartalanítva (ha szuka) kapod meg. Nőstény kutya is 12 000 ivartalanítással együtt.

2012. ápr. 3. 20:23
 29/34 A kérdező kommentje:
De a fajtatiszta kutyák esetén nagyobb a kockázat a hogy beteg legyen,és a tenyésztő garanciát válal rá hogyha valami baja van a kutyának én hibámon kívül a pénz vissza kell fizetnie.Ugye te is veszel pl. egy erősítőt elromlik 4 hónap után neked se tetszene hogy nem veszik vissza és itt 100 ezrekről van szó.
2012. ápr. 3. 21:17
 30/34 anonim ***** válasza:
Ha egy kutyához kötődök, nem az a fontos, hogy visszafizetik-e az árát, vagy nem.
2012. ápr. 3. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!