Hogyan tudok közelebb kerülni egy előzőleg bántalmazott kutyához?
Nos előszöris leszögezném, hogy azok akik csak szidni fognak inkább kerüljenek el ne válaszoljanak.
Keresztaszüleim ők igazi falusiak a kutya csak egy eszköz mint egy furik kb. Van két pulikutyájuk nekik kölykök születtek. Már páron túladtak, de még van 2 kutya és ma ahogy ott voltam észrevettem, hogy nagyon félénkek engem az anya és az apa is nagyon szeret de a két kiskutya mindenkitől fél. Kérdem a házigazdát, hogy miért ilyen félősek? aztmondta azért mert megverte őket, mindent széthordanak a kertbe meg rosszak (jelezném, hogy 3 hónapos kutyák) mondtam neki, hogy a kutya attól mert megverik nem fog jól viselkedni hisz azt se mtudja miért kapta a verést csak annyit érnek el vele, hogy félni fog. Erre a válasz, hogy én nem tudhatom mert nekem még sose volt kutyám ők tudják hogy kell nevelni.
Valahogy szeretném ugymond a kiskutyákat magamhoz csalogatni, hogy kapjanak egy kis kényeztetést és megismerjék a szeretet, de eddig sehogy sem sikerült, próbáltam kajával, próbáltam ugy, hogy hívogattam őket, próbáltam ugy, hogy közbe ott voltam a két szülő kutyussal de sehogy sem jött össze.
Legyél nagyon türelmes. A szülőket hívd magadhoz, simogasd őket, játsz velük a kicsik akkor látják, hogy nem vagy rossz ember. Vagy csak ülj le... fektesd le magad mellé a szülőket és várj (esetleg vigyél egy kis kaját is magaddal amit csak rakj a lábad elé.). Ne csinálj hirtelen mozdulatokat hagyd, hogy ők kezdeményezzenek.
Az meg, hogy bántják a kicsiket... nagyon nem jó. Próbálj meg nekik gazdit keresni ha sikerült 'megszelidíteni' őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!