Rakhatok a kutyámra egy Advantix spot helyett kettőt?
10 hónapos múlt a skót juhász kutyám, van rajta Advantix spot - a bőrére raktam -, de mégis szinte mindennap találok benne kullancsot. Ma pl. 3-at szedtem ki belőle, pedig nem voltunk sem erdőben, sem mezőn, sehol... csak az udvarunkban. Az udvart is lepermeteztem Neostomosan-nal és mégis jönnek ezek a dögök.
Netán immunissá váltak a kullancsok ezekre a szerekre?
Köszi a válaszokat
igazából nem csak a colliekat érinti, aussie, border, sheltie, bobtail sőt a német juhásznál is előfordul(bár náluk ritka)plusz van még néhány fajta... de ezek keverékeinél és több generációs keverékeinél is.
kérdéses szerek:
Abamectin, Ivermectin élősködő ellen (szívférgesség, fülatka, rovarirtók)
Acepromazin nyugtató
Loperamid (Imodium) hasmenés ellen
Doxorubicin rák ellen
Vincristin rák ellen
Cyclosporin (pl.Neoral) rák ellen
Digoxin (pl. Lanoxin) szív (pangásos szívelégtelenség)
Butorphanol (Stadol) altatás, fájdalomcsillapító
Ondasetron (Zofran) hányás ellen
Domperidon hányás ellen
Paclitaxel rák ellen
Mitoxantron rák ellen
Etoposid (VePesid) rák ellen sugárterápia mellett, műtét, kissejtes tüdőrák és néhány leukémia típus esetén
Rifampicin baktériumok ellen, TBC, torokban, orrban hordozott meningitis esetén
Quinidin szív (több szívritmus-rendellenesség ellen)
Morfin fájdalomcsillapító
Már bocsánat, hogy belekotyogok, de mi ez a "+/+ vagy +/-" ?
Köszönöm:)
Köszönöm az eddigi kommenteket!
Tudom, hogy bőrre kell cseppenteni, úgyis csináltam. Mindig megkeresem azokat a pontokat a hátán, ahol teljesen a bőre látszik.
Nem tudom kiírta, hogy a kullancsok, csak rámásznának. Nos ezek bele is csíptek és megszívták magukat, mert kb. egy kisebb fajta babszemnek elmentek volna. Pedig naponta 2-szer át is nézem. Ma is reggel átnéztem centiről-centire, egy darab sem volt benne, este meg egyenesen 3.
Mindenesetre holnap még egy nyakörvet is veszek neki. Aztán felhívom hétfőn a dokit, hogy ő mit tudna még tanácsolni.
Hihetetlen módon félek, hogy megkapja a babéziát. 1.5 hét múlva ismét megyünk dokihoz, ha addig nem lesznek jelei a babéziának, a biztonság kedvéért, csináltatok majd a vele egy tesztet.
Köszi még egyszer is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!