Rakhatok a kutyámra egy Advantix spot helyett kettőt?
Figyelt kérdés
10 hónapos múlt a skót juhász kutyám, van rajta Advantix spot - a bőrére raktam -, de mégis szinte mindennap találok benne kullancsot. Ma pl. 3-at szedtem ki belőle, pedig nem voltunk sem erdőben, sem mezőn, sehol... csak az udvarunkban. Az udvart is lepermeteztem Neostomosan-nal és mégis jönnek ezek a dögök.
Netán immunissá váltak a kullancsok ezekre a szerekre?
Ha az első még elvileg hat, akkor ne tegyél rá dupla adagot!
Az Advantix nem akadályozza meg, hogy másszon benne a kullancs, csak elvileg a bőrébe nem megy...
Ha mégis, várd meg, amíg letelik az írott hatóidő és próbálj más fajta spot ont.
(De tudod, hosszú szőrű kutyáknál pláne fontos, hogy ne a szőrre menjen az oldat, hanem a bőrre!)
2012. márc. 17. 18:52
2/16 anonim válasza:
NEM az Adavantix ivomecint tartalmaz a skót juhászok nagy része érzékeny rá nagyobb mennyiségnek komoly idegrendszeri tünetei lehetnek a kutyánál...alapból az Adavantixot el kell felejteni minden angol pásztorra (még akkor se ajánlott ha a kutya MDR1 +/+ os)
2012. márc. 17. 18:59
3/16 anonim válasza:
Nem mindegy, mekkora kiszerelésű spotot teszel fel. Nem mindegy, a bőrére rakod az egészet, vagy hagyod, hogy sok elfolyjon a szőrén.Mikor tetted rá?
2012. márc. 17. 19:00
4/16 anonim válasza:
Az nem segít, ha kettőt raksz rá. Az ő kémiájának ezek szerint nem felel meg az advantix (előfordul, minden kutya egy kicsit egyedi), próbálj ki inkább valami mást.
2012. márc. 17. 19:03
5/16 anonim válasza:
Ha már rajta van az Advantix és nincs tünet, akkor ő +/+-os lehet, de azért én sem kísérteném a sorsot a helyedben, keress valami mást. Nálam ez vált be nagyon, de elég erős, nyugtató hatású. Konkrétan rárakás után az első nap tiszta K.O. mindegyik, a második nap végére múlik el teljesen. Viszont kb. 1 hónapig tutira nincs bennük sem bolha, sem kullancs.
Szerintem a sűrű aljszörzet fel fogja inni bármit is teszel rá, és nem lesz hatékony. Nálunk se jött be egyetlen spot-on sem, egyszerűen nincs annyi szabad bőrfelület a kutya hátán, hogy ne az aljszőrzete inná fel a nagy részét. Ráadásul az én kutyámra egy nagy és egy közepes méretűt kellett tenni, ami úgy 6 ml körül volt és ekkora mennyiséget alig bírtam elosztani a hátán. És havi két ampulla drága is. Nekünk a nyakörv vált be.
2012. márc. 17. 19:15
7/16 anonim válasza:
nem biztos...nekem a +/- os és -/- os kutyáimnak sincs tünete a megfelelő adagtól de az egyikre egyszer többet tettem és bekattant, fel le ugrált, forgott, rágta magát, azonnal meg kellett fürdetni és elmúltak a tünetek néhány óra alatt...( ő egy +/- os kutya és 2 évig volt adavantix használva rajta) egyszer történt ilyen azóta teljesen leálltunk az Adavantixtról. Pedig mi is évekig használtuk bár olyat is hallottam, hogy +/- os kutya azonnal reagált rá és bekattant
2012. márc. 17. 19:18
8/16 anonim válasza:
Az én kutyáim is hosszú szőrűek, de ProMeris mellett nincs bennük egy darab sem.
2012. márc. 17. 19:19
9/16 anonim válasza:
Mi a borzasztó szőrös pulikeverékünkön használunk afvantixot, és sosincs benne egy darab kullancs sem. Szóval biztos nem a szőr az oka. Nekünk kifejezetten azt mondták, hogy nyakörvet ne rakjunk rá, mert nem ér el a bőréig a szőr miatt :)
2012. márc. 17. 19:40
10/16 anonim válasza:
A metaflumizon és az amitráz, ami a ProMerisben van, az mehet colliekra? Az imidakloprid (ivermectin) tudom, hogy nem, de úgy tudom, van még néhány szer azon kívül is, amivel vigyázni kell. Csak kíváncsiság, nincs colliem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!