Milyen kutyafajta az, ami jó őrző-védő és legkevésbé igényli a törődést?
Figyelt kérdés
Mezőgazdász vagyok, van egy 400 négyzetméteres gépparkom, oda kutya mindenképp kell, volt egy 8 éves Kaukázusi-juhász kutyám de elpusztult. Egyáltalán nem foglalkoznék a kutyával, annyi hogy etetném-itatnám és kész.2012. márc. 15. 20:18
2/27 anonim válasza:
Kuvasz. Amit ismerek, azok ilyenek.Ridegek. Főleg ha nagy területen vannak, bejárják össze vissza, az ember nem is tanálja sokszor.Bár azért fegyelmezni, irányítani kell valamennyire, mert míg megeteted is, meg bármi adódik, szót kell hogy fogadjon neked. Pórázhoz is hozzá kell szoktatni, mert nagy vesződségekkel jár, ha nem tud menni szépen. Sőt mi több, míg kölyök, addig keresi majd a társaságod. Mit értesz azon, hogy egyáltalán nem foglalkoznál vele?
3/27 anonim válasza:
egyikse,mert a kutyával azért kell törődni,nem csak egy eszköz
4/27 anonim válasza:
Ha egyáltalán nem foglalkoznál vele etetés és itatáson kívül akkor inkább ne válasz kutyát!
Kuvaszt ne. Nekem is van de nagyon szeret az ember közelében lenni. Most is itt volt bent. Kinti-benti eb nálunk.
5/27 anonim válasza:
Pároméknál is Kaukázusi vigyáz a gépparkra. Szóval szerintem jó választás lenne. Viszont a kuvasz is tökéletes lenne. Bár ha már egyszer volt Kaukázusid akkor válaszd azt legalább a fajtát már ismered.
6/27 anonim válasza:
Mit szólsz a riasztóhoz? Törődést sem igényel és ráadásul olcsóbb is 'tartani'.
7/27 A kérdező kommentje:
Riasztó egy gépparkba a semmi közepén? Ne nevettess! A bekötés lenne kb félmillió, meg mit érek ha sipol de nincs 5 km-es körzetbe ember? A kaukázusit is 2 évesen vettem, nekem nem kiskutya kell. Lehet kettőt veszek hogy ne unatkozzon annyira. És lehet hülyézni meg barmozni, de számomra az őrző-védő kutya elsősorban eszköz. Szerintetek a nagy gyáraknál ahol vannak kutyák meg bármilyen cégeknél mennyit foglalkoznak a kutyákkal? Még embert se látnak mert önetető meg önitató rendszer van aztán annyi. Úgy élik le azok a kutyák az életüket hogy 1 simogatást nem kaptak. De attól még lehet boldogabbak mind néhány elhanyagolt házi kedvenc. És több mezőgazdász ismerősömnek is a kaukázusi vált be elsősorban akkor maradok annál. Lehet boldogabban leéli az életét így mint az a házi kedvenc aki mondjuk naponta fél óra foglalkoztatást kap a gazditól, mert akkor azután igényli többször a foglalkozást, az őrző-védő kutya pedig egyáltalán nem igényli, szinte vadállat.
2012. márc. 15. 20:54
8/27 anonim válasza:
400 nm nagyon kevés egy kaukázusinak, kettőnek meg főleg.
ráadásul a kutya a legkönnyebben kiiktatható biztonsági rendszer...
lehet, hogy a riasztó drágább, de sokkal többet érne.
9/27 A kérdező kommentje:
A riasztó a semmi közepén nem jó megoldás. Lehet hogy tényleg kevés neki, meg nem törődnék sokat a kutyával... de muszály... A kérdésemre köszönon annak a pár embernek a választ aki korrekten válaszolt és nem engem támadott.... Azért 400 négyzetméteren talán eléldegél bármely kutya... Gondolkozom hogy 2-őt vegyek így talán nem unatkozna annyira.
2012. márc. 15. 21:25
10/27 anonim válasza:
És a komondor? Nagyon jó örző-védő kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!