Őrző-védő kutyafajta aki kijön egy Bordeauxi Dog-gal és 13 éves lány tudja kezelni?
2 Bordeauxi Dog-om volt csak meghalt az egyik 2 hete. Így hát kutyavételben gondolkodom. Mondom tudtam kezelni a 2 Bordeauxi Dog-ot úgyhogy olyan választ nem kérek, hogy nem való neked 2 kutya meg stb... A másik kutya aranyos nem támad és most múlt 3 éves. Nagytestű kutyafajta kéne ami kicsit támadosabb mivel őrzésre kéne.
Előre is köszi!
a 13 éves lány tudja kezelni azt is jelenti, hogy egyedül sétáltatja?
(csak mert attól függ, mit ajánlok.)
ha egyedül sétáltatja, német juhászt. könnyen kezelhető, IMÁD dolgozni, és kifogástalanul véd, nem véletlenül alkalmazzák a rendőrségnél és a hadseregnél.
(sokan azt hiszik, az a jó kutya, ami minél busább fejű, minél súlyosabb. ez nagy tévedés.)
egyébként én a közép-ázsiaira esküszöm, ezt a honlapot érdemes áttanulmányozni.
én 10 éves voltam, amikor hozzánk került egy 2 éves, elvadult közép-ázsiai szuka, soha semmi probléma nem volt vele, sőt, nagyon könnyen tudtam kezelni.
most egy kanom van, a kutyasuliban a csodájára járnak, milyen engedelmes és az örző-védőn milyen durván harcol.
(nem érdekli a párna, az ostor, rögtön rájött, hogy többre megy, ha az emberre támad.
viszont egyedül egy 13 éves lány nem sétáltathatja, mert ha meg akar támadni valakit (és ezt több ezer éve ő dönti el, nem a gazda), akkor azt megtámadja.
Most neked kell egy kutya, és azt kérded h melyik kutyafajtát mondanánk neked?:D
Roti, Dog, Doberman,
a "roti" önfejű és könnyen bekattan. a dog alatt mégis melyik dogra gondolsz?...
a "dobi" pedig általában problémásan behívható, és elég értelmes kutya, ami azt jelenti, hoyg nehéz tanítani, illetve iszonyú következetesnek kell lenni, mert minden alkalmat meg fog ragadni, hogy áthágja a szabályokat. ez pedig nem előny.
leonbergi
jól kijön a gyerekekkel
idegeneket nem enged be
és nem is verekedik a kutyákkal,mert nem dominál,ha nem kezdenek ki vele.
szerintem neked egy leonbergi lenne a legjobb választás.
leonbergiből jól kell választani, mert általában besz*riak.
nekem 3 kutyám van, van a közelben egy leonbergi, a 30 centi marmagasságú keverék kutyámnak megadta magát....:P
káj szuka kijön egy kan bordeauxival, és fordítva.
sőt, a káj falkában érzi jól magát.
viszont a 13 éves gyerek egyedül ne sétáltassa.
szerintem is német juhász.
hát igen vannak ilyenek,de mind nevelés kérdése.
De amúgy,ahol leonbergi van,be se próbálnak törni,mert elég nagy darab kutya.
Köszönöm a válaszokat! És mi a vélemény a Cane Corso-ról?
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!