Melyik az az őrző-védő kutyafajta amely megfelel annak hogy egy 13 éves fiú legyen a gazdája?
13 évesen őrző-védő ?
Érdekes..de azért segítek.
Én a Bullmasztiff-ot ajánlom..mozgékony kutyus így kell neki a terület szaladgálni. Nagyon éber,viselkedése megfonolt.
Alaptermészete normális tartásba békés, de ha gazdáját vagy magát a kutyát megfenyegetik nagyon akaratos és veszedelmessé válik. A legjobb benne ,hogy hiába nagy kutya a gyerekkel szembe türelmes.
DE még tudom ajánlani a Cane corso-t és a Bordeaux-i dog-ot is
Remélem segítettem
elöző válaszoló vagyok.
a németjuhászt spec. nem örző-védő kutyák közé soroljuk hanem pásztor-juhászkutyák közé.
Szerintem is a Bullmasztiff megfelelő fajta nekedd :)
Ha szeretnél kutyasuliba járni és őv-ni vele ,márpedig szerintem csak így van értelme ennyi időssen komolyabb kutyát tartanod ,akkor nyugodtan menj vele!!Nem baj ha a nagy a kutya,segítenek őv-n megtartani.
Más is van aki nem bírja el a kutyát őv allatt,felnőttek is!Hosszú pórázt tesznek a kutyisra a gazdi fogja rendesen és a gazdi mögött van mégegy emberke aki szintén fogja a pórázt és segít tartani a zebet :)
Szóval nincs ennek akadálya!Viszont mondom tényleg csak kutyasulival érdemes őrző-védő kutyát tartanod!
Te jó ég. Az nem is örző-védő kutya :S
Nem akarlak megbántani sem lebeszélni de a komondor 13 éves gyerek mellett semmi keresni valója nincsen..nem fogod tudni nevelni és kordába tartani.
Jobb ha kutyasuliba fogod jártatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!