Kb.2 hét múlva elhozunk egy kiskutyát,10 hetes lesz. Mik ilyenkor a teendők?
pl. autóval hoznánk haza, utazhat-e a hátsó ülésen az ölemben? mikor vigyem el az állatorvoshoz? stb.
illik-e vinni valamit a volt gazdinak? (ajándékba kapjuk a kutyust) tapasztalatokat várnék. köszönöm
Miért ne utazhatna az öledben? Mit gondolsz, mi baja lesz tőle?
Állatorvoshoz érdemes azonnal elvinni - ha sosem volt még oltva, akkor pedig egyenesen kötelező.
A volt gazdinak meg én maximum egy szórólapot vinnék az ivartalanítás fontosságáról...
Ha a gazdi tenyésztő, és csak azért adja oda, mert pl: hibás, esetleg egy doboz bonbont.
Ha szaporító és fajtatiszta, örüljön neki, hogy elviszed.
Ha keverék, és úgy adja oda, hogy beoltatva, stb... akkor is egy doboz bonbon.
Nekem ez így fair :)
Utazhat az öledben, de fel kell készülni arra, hogyha esetleg először utazik, hányás, hasmenés előfordulhat. Jobb lenne neki még is egy bélelt doboz, amit magad mellé raksz, és ha úgy látod, kivenni.
Ha a gazdi rendes, 10 hetes korára már meg kell lennie a 3. oltásának, és az 5. féreghajtásának. Ha ez megvan, és a kutyus jó kedvű, egészséges, jól táplált, szőre fényes, füle belseje tiszta, akkor elég csak 12 hetesen a 4. szurira vinni.
Ha nincsenek meg ezek, akkor aznap vagy másnap doki! Szigorúan karanténban, nehogy valami fertőzést elkapjon.
"Ha hazaértek, fürdesd meg, könnyebb lesz az éjszakátok, ha nem érzi magán az "otthon" szagát."
Na, ekkora marhaságot még sosem hallottam. Csóri kiskutyát hazaviszed, és az első élménye egy FÜRDETÉD legyen, amit a legtöbb kutya úgy ahogy van utál?
Inkább kérj egy rongyot a családja szagával, attól tényleg megnyugszik este, vagy legalábbis kevésbé lesz hisztis.
Harmadik vagyok!
Semmiképp ne fürdesd meg, pláne ilyen időben! Kizárólag, ha nagyon piszkos, büdös, de akkor is csontszárazra szárítva.
Attól nem lesz jobb neki, ha nem érzi magán az "otthon" szagát, sőt... Ilyenkor kérj a gazditól egy kis darab rongyot, amit jól átdörzsölt az anyán, hogy rajta legyen a szaga. Kevésbé fog sírni az első pár éjjel!
Még valami... Kérd meg a gazdit, hogy az nap ne kapjon enni a kutyus, csak inni, és a hasmenés/hányás elkerülhető! Nem lesz gond, ha fél napig nem kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!